Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Incident u Zagrebu: Boysi napali dječaka (9) zbog Hajdukovog dresa, stigla policija

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Privatni album
21.05.2022.
u 13:20

Sramotan incident – najblaže su to riječi kojima se može opisati sinoćnji događaj na zagrebačkim Ravnicama.

Navijači Dinama su skinuli dres Livaje mom sinu na Ravnicama. Zaustavit se kraj djeteta sa vozilom i skinut mu dres i ostavit ga tužnog ovako bez majice. Strašno! – napisao je Dražen B., otac maloljetnog dječaka (9) koji se u suzama vratio doma sinoć oko 22 sata nakon što su ga nepoznati muškarci skinuli iz dresa nasred ulice usred glavnog grada.

Kontaktirali smo dječakova oca koji je u razgovoru za Večernji list kazao kako je trenutno u Zadru na sezonskom radu te da ga je ova vijest jako pogodila kao navijača Dinama. Ispričao nam je i detalje sinoćnjeg događaja koji je prijavljen policiji.

- Nećak mi studira u Zagrebu i živi na Ravnicama i sinoć je s dvojicom mojih sinova (6 i 9) otišao u šetnju kako bi kupili sladoled na benzinskoj postaji na Branimirovoj. Moj sin (9) tom je prilikom na sebi imao dres Hajdukovog Marka Livaje – započinje otac.

Dodaje da je za nemili događaj saznao kada ga je nećak u suzama nazvao na telefon kasno sinoć.

- U jednom trenutku pored njih se pod ručnom zaustavio automobil iz kojeg su izašla četiri mladića i došetali do mog nećaka i dvojice sinova da bi im potom počeli prijetiti i agresivno govoriti da 'koji k..ac imaju šetati u Hajdukovom dresu u Zagrebu' – govori nam Dražen.

Četvorici napadača nije bilo dovoljno niti nećakovo objašnjenje da je dres sinu (9) kupio njegov otac.

- Moj nećak im je pokušao objasniti da im nije on kupio taj dres nego ja, ali oni su svejedno skinuli moje maloljetno dijete do gola izvrijeđali ih, ušli u auto i odvezli se – prepričava otac i napominje kako je o cijelom slučaju obaviještena i policija.

Policija se za sada nije oglašavala o ovom slučaju, no doznajemo kako su obavili razgovor s nećakom i majkom dječaka te kako je istraga u tijeku, a za počiniteljima se traga.

Foto: Facebook Leo Nicolier

Nećak je u strahu, a otac Dražen naglašava još jednom da je navijač Dinama.

- Zar nije lijepo da sam ja navijač Dinama, a moj sin hajdukovac. Gnjusno je ovo što se dogodilo. Strašno. Proživio sam šok kad mi je obitelj javila.... Nisam mogao vjerovati da će netko u mom gradu napasti dijete i da se moram brinuti za sigurnost zbog stvari poput nogometa. Mislio sam da smo kao društvo to nadišli – zaključio je.

Do ovoga trenutka, nitko iz kluba, niti Dinama niti Hajduka nije reagirao.

Podsjetimo, Dinamo i Hajduk večeras će se u 20 sati susresti na Maksimiru u derbiju, posljednjeg, 36. kola Prve HNL.

 

 

Komentara 65

PO
poluprovokator
14:16 21.05.2022.

Dno dna je dirat klinca od 9 godina. Da BBB ima kodeks sami bi kaznili svoje clanove koji su ovo sramotno odradili.

WA
Walter009
14:19 21.05.2022.

Grozno. Sve dok se ne uvede zakon da kod povika 'Ubij tovara ili purgera ili...' se ne isprazne cijele tribine, prekine utakmica...će se nazalost ove slike ponavljati. Tuzno. Želim Hrvatsku u kojoj ćemo nositi dresove bilo kojeg Hrvatskog kluba u bilo kojem mjestu. To treba uporno ponavljati s vrha ali i od nas građana!

JA
Jadranovac
14:33 21.05.2022.

Uvijek će biti budala i rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije