Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske igre

Imenjaci zajedno u Soči: Ivo na tribini s Putinom, Ivica maše zastavom

Ivica Kostelić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
31.01.2014.
u 12:00

Hrvatski vanjski dug procjenjuje se u ovom trenutku na – 26 milijardi eura... Dakle, dvostruko manji iznos nego što je Vladimir Putin ukucao u Igre.

Vladimir Putin zacrtao je kako će sljedećeg petka svijetu u Sočiju pokazati koliko je njegova “majčica Rusija” zaista snažna. Da je riječ o demonstraciji sile, jasno je laiku čim baci pogled na zemljopisnu kartu budući je najmoćniji Rus u slavno ljetovalište na Crnom moru, okruženo palmama i pješčanim plažama, doveo Zimske olimpijske igre (!). Cure su tamo, u pravilu, u bikinijima. A Putin, uostalom, u toj meki za ruske bogataše i sam ljetuje.

Koliko košta, ja ne pitam

Na spektakularno otvaranje Igara, na čiju su organizaciju Rusi potrošili oko 50 milijardi eura (usporedbe radi, Kanađani su u Vancouveru potrošili skromnih 1,5 milijardi) ide i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Kad već uspoređujemo brojke, hrvatski vanjski dug procjenjuje se u ovom trenutku na – 26 milijardi eura... Dakle, dvostruko manji iznos nego što je Vladimir Putin ukucao u Igre. Ravnao se po onoj “Koliko košta ja ne pitam”. Posjet predsjednika ne treba čuditi, dapače, bio je i na otvaranju Igara u Londonu zajedno sa ostalih 110 predsjednika, kraljeva, premijera, emira, šeika...

Josipović će biti među 20 europskih predsjednika koji će uživo gledati ceremoniju kao i, recimo, kineski predsjednik Xi Jinping, a vrijedi podsjetiti kako su dolazak na Putinov šou odbili američki predsjednik Barack Obama, njemački Joachim Gauck te trenutačno najaktualniji predsjednik svijeta, francuski ljubavnik François Hollande. Zanimljivo je kako društvo moćnika koje ne dolazi nije i javno opravdalo “košaricu” Putinu iako je jasno što je tome razlog.

Čak 21 službena osoba!

Naši političari nisu odlazili na otvaranja Igara u Pekingu ili Vancouveru, pa je slijedom toga i premijer Zoran Milanović najavio da neće na SP u Brazil. Oni koji će sigurno putovati su, dakako, sportaši. Naša je delegacija, predvođena Ivicom Kostelićem, koji će prvi put nositi zastavu na Igrama, a zanimljivo je da će naših 11 sportaša i čak 21 (?!) službena osoba putovati sa sportašima iz regije. Zrakoplov polijeće iz Ljubljane u utorak sa sportašima iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije...

>> Ivica Kostelić nosit će hrvatsku zastavu u Sočiju!

Komentara 5

DH
dalibor.hren
07:45 01.02.2014.

U Soči ide i Šamšal, DALIBOR. Budući da smo imenjaci, mogel bi i ja u VIP ložu sa zastavom, a na teret bedastih poreznih obveznika.

Avatar Django
Django
17:08 01.02.2014.

Dakle Obama ne dolazi, Holande ne dolazi Merkel ne dolazi, svi bojkotiraju, ali Josipović već juri, ne može dočkati! Svaka ptica svome jatu leti! Nakom Milanovićeve sramote sa "pravosuđem" evo još jedne prilike da se odmaknemo od našeg prirodnog zaleđa i savezništva, u smjeru istoka. Bravo predsjedniče!! I još me nešto zanima. Je li podatok o našem vanjskom dugu od 26 milijardi točan, ili je to lapsus novinara!? Ako je točan, onda smo mi dvostruko manje dužni nego što nam se sve ove godine servira!!! I samim time su sve ove mjere za "konsolidaciju" putem rasprodaje državnih poduzeća budzašto debelo na tragu veleizdaje!

Avatar BP-11
BP-11
13:08 31.01.2014.

Gips Kostelić je svjetska trenerska legenda jer je stvorio Janicu i Ivicu. I Gips stalno tvrdi da kvalitetu skijaša pokazuju i vrednuje izključivo rezultatima dugog, napornog i težkog svetskog kupa dakle u više disciplina. A tamo stoji da Slovenka Tina Maze ima osvjena 2414 svetska boda u jednoj sezoni, onda daleko pozadi legendarni Austrijanac Herminator sa 2000 bodova, pa dolazi Američka legenda Lindsey Vonn sa još manje..Ostale ne treba spominjati jer kako veli Gips svetski kup sve kaže, pokaže i dokaže. Soči donosi veselje i za Putina jer če moči lično upoznati legendarnu rekorderku skijaškog svetskog kupa Tinu Maze. Mogu se i Janica i Ivica slikatu uz Tinu radi promocije i osječaja da su bili uz največu i vjerovatno rekorderku zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije