Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI u Sočiju

Mađarima i Slovencima prijetili teroristi! Mateša: Nama nisu!

Zlatko Mateša (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
22.01.2014.
u 14:01

Hrvatski olimpijski odbor, nasreću, nije među onima koji su dobili slična pisma

Nacionalni olimpijski savezi Mađarske, Austrije i Slovenije primili su ovih dana prijeteća pisma islamskih terorista sa Sjevernog Kavkaza u vezi s nastupom na ZOI u Sočiju. U njima se na ruskom i engleskom jeziku pozivaju olimpijski odbori tih zemalja da ne šalju svoje sportaše u Soči.

Zapravo, sugeriraju im da im je "najbolje da ostanu kod kuće". Zanimljivo, pisma je potpisao "ministar unutarnjih poslova u vladi slobodnog Kavkaskog Emirata. Hrvatski olimpijski odbor, nasreću, nije među onima koji su dobili slična pisma.

– M nismo dobili nikakvu prijetnju, ali upoznati smo s time da su je dobili olimpijski odbori nekih susjednih zemalja. Predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora Janez Kocijančić osobno me obavijestio o tome. On je tu prijetnju proslijedio slovenskim sigurnosnim službama, ruskim organizatorima i Međunarodnom olimpijskom odboru. To bismo isto napravili i mi da smo dobili takvo pismo. MOO je i sam dobio prijetnju sličnog sadržaja, pa priprema jedno priopćenje u vezi s time – kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša napomenuvši da se pripreme naših sportaša odvijaju prema planu.

Prije nekoliko dana na internetu je objavljena videoporuka s terorističkom prijetnjom OI u Sočiju. U toj su poruci dvojica muškaraca zaprijetila da nitko neće biti siguran.
 

>>Nova teroristička prijetnja OI u Sočiju: Imamo iznenađenje za vas

Komentara 6

KO
kolarjeva3
14:16 22.01.2014.

Da, zaista imamo sreću !!

MO
modovisisajteMaraschino
14:28 22.01.2014.

ovi u foteljama su sigurni... na našu žalost i sramotu...

PR
Protivcenzure
14:52 22.01.2014.

s obzirom na ekipu i što su napravili prijetnja bi za njih bila uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije