Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anthony Kalik

Igra za Goricu, a navija za Hajduk: 'To im od srca želim'

30.06.2020.
u 16:44

Moji uzori u Hajduku bili su Niko Kranjčar i Josip Skoko, koji me i doveo u Split. Još pamtim posljednji Hajdukov naslov prvaka i žao mi je što ga Hajduk toliko dugo čeka - kaže Anthony

Vezist Gorice, Australac hrvatskih korijena Anthony Kalik (22) bit će danas u utakmici s Hajdukom (21.05 sati) na najvećem iskušenju.

Naime, simpatični Anthony, rođen u St. Leonardsu, predgrađu Sydneya, uopće ne skriva da je od malih nogu hajdukovac i da mu svako spominjanje splitskoga kluba izaziva posebnu emociju.

1/5

– Moji su roditelji s Korčule, otac iz Blata, majka iz Vele Luke, i naravno da sam od rođenja hajdukovac. Oduvijek sam gledao Hajdukove utakmice i kao dječak priželjkivao jednoga dana zaigrati za bijele. Tako vam je to, volim Hajduk i svoj sam san ostvario pa sad mogu dalje graditi svoju karijeru – kaže Anthony.

Kranjčar i Skoko su mu uzori

Vratit ćemo se Kaliku i Hajduku, no podsjetimo prije toga na zanimljiv Anthonyjev igrački put. Primjerice, 2013. godine, kada je potpisao ugovor s australskim klubom Central Coast Mariners, bio je Anthony Kalikprofesionalni nogometaš u Australiji.

U tom klubu svlačionicu je Anthony Kaliks bivšim igračem Dinama i Rijeke Eddyjem Bosnarom.

Kako se nogometno školovao u Australskom sportskom institutu u Canberri, kamo pristižu najveći talenti australskog nogometa, Kalik je već nastupao za njihove mlade selekcije.

– Izbornik olimpijske reprezentacije uvrstio me na širi popis za Igre u Tokiju te sam ovo ljeto trebao ići na pripreme s tom selekcijom. No Igre su otkazane, a ja se nadam da ću svojim nastupima izboriti poziciju u toj momčadi – kaže nam Anthony.

Vratimo se sada Kaliku i Hajduku. Do protekle zime bili ste igrač bijelih i onda naprasno napustili Poljud. Je li vas to povrijedilo?

– Nije, razišli smo se sporazumno. Kada sam shvatio da novi trener Tudor na mene ne računa, a on mi je to i osobno kazao, shvatio sam da je najbolje potražiti novi klub. Tada mi se javio bivši trener Gorice Jakirović i meni se odmah svidio taj projekt. Prema Hajduku ne osjećam nikakvu gorčinu, tako je očito moralo biti. Tko zna, možda me put jednoga dana ponovno odnese na Poljud – kaže Kalik i nastavlja:

– Moji uzori u Hajduku bili su Niko Kranjčar i Josip Skoko, koji me i doveo u Split. Još pamtim posljednji Hajdukov naslov prvaka i žao mi je što ga Hajduk toliko dugo čeka.

Zanimljivo, Kalik, koji je prošle jeseni kod Burića skupio devet nastupa za bijele, ovoga proljeća debitirao je za Goricu baš protiv Hajduka.

– Ne bih rekao da mi je teško igrati protiv Hajduka, nego nekako čudno, neobično. U tom mom prvom nastupu za Goricu primili smo na Poljudu šest komada, što nitko nije očekivao.

Je li vam bio bolji Hajduk s Burićem ili Hajduk s Tudorom?

– Teško je to reći, obojica su dobri treneri, svaki trener ima svoj stil igre. Trenutačno Hajduk baš ne igra nešto posebno, no o Tudoru će se moći suditi na kraju sezone. Bez obzira na to što sam igrač Gorice, svim srcem Hajduku želim da na kraju bude drugi. Inače, po ovome što sam vidio ovoga proljeća, najbolji nogomet od kandidata za drugo mjesto igra Lokomotiva. No još je dosta bodova u igri. Moglo bi se dogoditi da baš zadnje kolo odlučuje tko će biti drugi.

Je li teško biti igrač Hajduka, s obzirom na pritisak publike, nerijetko i neugodne ispade navijača prema igračima?

– Ja nemam neugodna iskustva iz Hajduka. Dapače, baš je gušt biti igrač Hajduka kada znaš da cijela regija i cijeli grad žive za taj klub. Istina, kada momčadi ne ide, publika zna protestirati, ali i s tim se može živjeti – ističe Kalik.

Još čeka na gol u HNL-u

Onda, kako ćete se danas osjećati igrajući protiv Hajduka? Usto, u Prvoj HNL odigrali ste 50 utakmica, a niste još postigli pogodak. Što ako vam se danas posreći?

– Ha-ha-ha, naravno da želim dati gol i pobijediti s Goricom u svakoj utakmici, a ako zabijem Hajduku, neka bude. Ali, neću ga slaviti – smije se mladi Australac.

Idete li često na Korčulu, otok svojih roditelja?

– Išao sam često dok sam bio u Splitu. Imam kuću i u Blatu i u Veloj Luci, lijepo mi je tamo. Otac Denis također dolazi ljeti, majka nešto rjeđe. Tata je bivši nogometaš Zmaja iz Blata i znamo voditi nogometne razgovore. Nije previše kritičan, imamo dobar, iskren odnos i rado slušam njegove savjete – zaključio je Kalik.

>> Samo još tri osobe na svijetu znaju što i ovaj Hrvat, pogledajte kako to radi!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije