Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometni ep

Igra sedam na šest već viđena u Dubravi

Danska
Huncro2014.ehf-euro.com
16.12.2014.
u 23:30

Polufinalisti EP-a su Norveška i Švedska, a šansu vrebaju Crnogorke, Nizozemke, Francuskinje, Španjolke i Dankinje.

Jan Pytlick, izbornik rukometašica Danske, iznenadio je mađarskog izbornika Andrasa Nemetha igrom sedam na šest u napadu. Naime, Danska je svih 60 minuta igrala u napadu s “markerom”, Kristinom Kristiansen. Mađarska obrana bila je potpuno zbunjena kada je Danska igrala s dvije kružne napadačice. Taktika je uspjela jer je Danska pobijedila sa 23:20 i tako izbacila domaćina iz polufinala Europskog prvenstva.

– S markerom igram već četiri godine. Ne igram svih 60 minuta, već u prosjeku dvadesetak minuta. Igra s igračem više u napadu jedna je dobra taktička novina i suparnik uvijek ostane iznenađen. Ta taktika dobro dođe kada igrate protiv jačih suparnika. Samo je bitno da marker ne završava napad – rekao je Hrvoje Horvat, trener rukometaša Dubrave.

Igra bez vratara obično može završiti nekim brzim pogotkom.

– Može, ali samo ako se napravi tehnička pogreška. Uostalom, kada dođe do pogreške, onda suparnik ide u kontru, a kontru teško može obraniti i vratar. Prednost igrača više u napadu je velika. Suparnik se teže brani, posebno se teško brani od dva kružna napadača – rekao je Horvat.

Njemu u Dubravi markera igra Ivan Dumenčić, i to prilično dobro jer ima velik broj asistencija.

– Na SP-u za kadete Hrvatska će igrati s tom taktikom – otkrio je Horvat.

Slavko Goluža, izbornik rukometaša, uvježbavao je ovu taktiku na pripremama, ali nikad je nije primijenio na utakmici.

– I neću, za mene je to obična glupost. Ako to netko bude igrao protiv nas, znat ću se obraniti. Vidio sam da tako igra i Bahrein – istaknuo je Goluža.

Rezultati 2. kola drugog kruga skupine II: Nizozemska - Crna Gora 27:31, Švedska - Slovačka 31:22, Njemačka - Francuska 24:24.

>>Letjele šake u Kutiji šibica: Valčić i Nikulenkau isključeni nakon obračuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije