Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva dana do Svjetskog kupa u Zagrebu

Igra se po novim pravilima, a sve utakmice naše vrste moći ćete gledati na televiziji

Ivica Tucak
PIXSELL
06.03.2023.
u 13:34

Hrvatska će turnir otvoriti utakmicom sa SAD-om, u srijedu u 19 sati, u četvrtak igramo s Francuskom (18.30), u petak smo slobodni, u subotu nam je suparnik Italija (18.30), u nedjelju Japan (18.30), u ponedjeljak smo ponovno slobodni, a posljednjeg dana turnira, u utorak, sastajemo se s Mađarskom (18.30)

Samo nas dva dana dijele od početka turnira Svjetskog vaterpolskog kupa kojemu će domaćin biti Zagreb. Na plivalištu Mladosti uza Savu naša će reprezentacija u konkurenciji Mađarske, Italije, SAD-a, Francuske i Japana tražiti jednu od prvih dviju pozicija koje sigurno vode na završni turnir koji će se od 30. lipnja do 2. srpnja održati u Los Angelesu. "Preko bare" bi se moglo i s treće pozicije, ako bi na jednoj od prve dvije bila reprezentacija SAD-a, kojoj je kao domaćinu osiguran nastup u Kaliforniji.

Hrvatska će turnir otvoriti utakmicom sa SAD-om, u srijedu u 19 sati, u četvrtak igramo s Francuskom (18.30), u petak smo slobodni, u subotu nam je suparnik Italija (18.30), u nedjelju Japan (18.30), u ponedjeljak smo ponovno slobodni, a posljednjeg dana turnira, u utorak, sastajemo se s Mađarskom (18.30). Ulaznice se po cijeni od sedam eura (35 komplet) mogu kupiti na mrežnoj stranici ulaznice.hr.

Za one koji ne mogu na bazen, Arenasport će izravno prenositi sve utakmice hrvatske reprezentacije i većinu ostalih.

Gledatelji na bazenu i oni pokraj malih ekrana zamijetit će i neke promjene u pravilima po kojima će se igrati u Zagrebu, kao i na drugom turniru Svjetskog kupa koji se igra u Podgorici. Pravilo "dva metra" ograničit će se na prostor dva metra lijevo i desno od vratnica, kod izvođenja peterca izvođač će imati više slobodnog prostora (svi ostali moraju biti najmanje tri metra udaljeni od njega), a umjesto brutalnosti uvodi se novi termin - nasilna akcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije