Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV MAĐARSKE

Idemo po zlato! Hrvatska večeras u prepunoj Spaladium Areni igra finale, evo gdje gledati

vaterpolisti
Marko Lukunic/PIXSELL
10.09.2022.
u 08:15

Hrvatska večeras (20.30) u Spaladium Areni igra finale vaterpolskog EP-a protiv Mađarske

Velika bitka protiv Italije je dobivena i sad naše vaterpoliste na putu do zlata na EP-u u Splitu, u veličanstvenom ambijentu Spaladium Arene, očekuje još samo večerašnji finalni dvoboj s Mađarskom (20.30 - HTV 2). Izbornik Ivica Tucak dobro poznaje Mađare:

- Prijete kontrama, drže ruke visoko, zahtjevno će to biti za naše. Trošit ćemo se, Mađari su fenomenalni šuteri. Vidjeli smo što su napravili Španjolcima. Raketirali su ih kod svakog pokušaja povratka u zonu. Manhercz je i nas torpedirao u Tokiju. Zalanki je jedan od najboljih na svijetu. Oni su također pomladili reprezentaciju. Nakon neuspjeha na SP-u izbornik Varga shvatio je da mu je bolje imati kemiju, nego zvijezde koje igraju s pola gasa - kazao je Tucak dan uoči finala.

A što Hrvatska još može popraviti?

- Protiv Mađara blok mora biti još bolji. Talijani su nam dali nekoliko golova tamo gdje Bijač nije mogao stići. Morat ćemo biti usredotočeni cijelo vrijeme. Ali sada nas ne očekuju šuteri, nego bombarderi. Mađari su još agresivniji, pa i prljaviji. Ali s našom reprezentacijom više nitko neće ulaziti u "fajt" jer i mi imamo oružje za to.

Talijani su nakon poraza bjesnili zbog peterca u predzadnjoj minuti, na što izbornik kaže:

- Neka dobro pogledaju utakmicu, pa onako ljudski, iskreno priznaju kakav je bio kriterij. Nije Hrvatska danas u milosti sudaca kao što su oni bili 20 godina.

Tucak na neki način priznaje da je podcijenio ulogu klasičnih braniča...

- Na SP-u smo praktično igrali samo s jednim klasičnim braničem Burićem. Danas su tu i Biljaka, Žuvela, Bašić i Lazić. Bit će fizički zahtjevna utakmica. Morat ćemo igrati agresivno, po cijenu ne znam koliko isključenja. S igračem manje se branimo izvanredno, to je najbolji segment naše igre. Razgovarao sam i s Ratkom Rudićem i dao mi je pravi savjet. Rekao mi je da od igrača tražim da ostanu mirni, hladni kao led. Tražio je od nas pobjednički stav od prve sekunde i mi to imamo. 

>> Pogledajte i komentar Tomislava Paškvalina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije