Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo u Maxu!

I Vukovar 1991 oživio... “Naše talente prate i u Prvoj HNL!”

Vukovar 1991 (1)
Foto:
1/3
26.11.2012.
u 14:52

– Počeli smo uvoditi red, radili smo na ustrojstvu kluba i mislim da smo na dobrom putu da klub vratimo na stare staze

U ljeto 2012. ponovno je osnovan najpoznatiji vukovarski klub te je ime HNK Vukovar 91 promijenio u HNK Vukovar 1991. Novoosnovani klub dobio je mogućnost igranja u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Vinkovci – Osijek. Poslije 14 odigranih kola na drugome je mjestu s bodom manje od prvoplasirane Bobote Agrar.

– Nakon početna dva poraza sjeli smo i neke stvari postavili na mjesto. Počeli smo uvoditi red, radili na ustrojstvu kluba i mislim da smo na dobrom putu da klub vratimo na stare staze. Cilj nam je okupljati što veći broj djece, igrati kvalitetno i vratiti gledatelje na stadion. Nemamo nikakvih velikih ambicija – rekao je direktor Tomislav Čorak.

Za budućnost kluba najavljuje okretanje domaćim igračima poniklim u nogometnoj školi, s tim da se usporedno nastoje stvoriti što bolji uvjeti. Rezultat svega su i sve bolje igre HNK Vukovara 1991. koji poslije dva startna poraza u 12 kola više ne zna za poraz. Zabilježio je deset pobjeda zaredom.

– Najveća je zasluga za rezultate na igračima – kaže Ivica Radoš, trener HNK Vukovara 1991, koji se prisjeća kako se momčad počela slagati 20-ak dana prije početka prvenstva, pri čemu nisu znali ni u kojoj ligi igrati.

– Trenutačno imamo odličan spoj iskustva i mladosti. Tu su od starijih igrača Matić, Kuzmanović, a posebno bih istakao Križanovića. Veliku ulogu ima i Mišić, a od mlađih igrača posebno bih izdvojio Maria Lacića, Mateja Kovača i Mateja Tomića, koji igraju za seniore iako još imaju pravo nastupa i za juniore. Oni su budućnost kluba, a o kakvim je talentima riječ, govori i to da se za njih već zanimaju i prvoligaški klubovi – rekao je Radoš.

Napominje i veliku ulogu uprave kluba koja je trenutačne rezultate i omogućila i dovela do toga da se uz nekoliko pojačanja može razmišljati i o vrhu ljestvice, a samim tim i plasmanu u viši rang.

Priča o HNK Vukovar 1991. objavljena je u sportskom tjedniku Max!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije