Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale

I Francuskoj je kao i nama, no tek moraju pokazati da su prava momčad!

06.07.2018.
u 12:00

Koliko god smo mi dosad patili na Svjetskim prvenstvima, uspjesi na svjetskim smotrama ne zadovoljavaju ni Francuze

Mi smo Hrvati čudesni, već su se pojavile priče da nam je sve otvoreno, da imamo neviđenu sreću sa ždrijebom i da bismo zbog te sreće mogli lako do finala.

Istina je da je dio ždrijeba u kojem smo se našli lakši od onoga drugoga, ali naša reprezentacija taj dio ždrijeba nije dobila, nego se za njega izborila. Pobjedom nad Nigerijom pa velikim slavljem nad Argentinom i pobjedom nad Islandom izborili smo prvo mjesto i taj lakši dio puta po Rusiji.

1/19

Kada smo se razdvojili u ždrijebu od Francuza, a baš bismo na njih išli da smo bili drugi u skupini, jasno je postalo da se s našim “prijateljima” iz 1998. godine ne možemo sresti sve do finala. I ne bi uopće bilo loše da se, 20 godina poslije, ponovno sretnemo, sad ne u polufinalu, nego u finalu.

Opet imaju Thurama

Koliko god smo mi dosad patili na Svjetskim prvenstvima, uspjesi na svjetskim smotrama ne zadovoljavaju ni Francuze. Posebice zbog njihova nogometnog kontinuiteta zadnjih dvadesetak godina. Naime, i njima je današnja utakmica s Urugvajem biti ili ne biti, čak i povijesna.

Nakon izgubljenog finala na Svjetskom prvenstvu protiv Italije 2006. godine, finalisti Europskog prvenstva iz 2016. sad opet žele medalju. I imaju svoje adute za to, izbornik Didier Deschamps doista na okupu ima sjajne igrače.

– Kadar je rijetko kada bio tako vrhunski, po mojem mišljenju odmah iza brazilskoga. No, tek trebaju pokazati da su momčad. Dosta je tu mladih igrača koji mogu igrati “toplo-hladno”, mogu dobiti svakoga, ali mogu i izgubiti od lošijih momčadi – rekao nam je Vahid Halilhodžić koji Svjetsko prvenstvo prati u svojem pariškom domu.

>> Pogledajte što Večernjakovi novinari kažu o našem sljedećem suparniku Rusiji

Strašna je bila njihova utakmica u osmini finala protiv Argentine, poslastica za gledatelje, na kraju je završilo s 4:3.

Tu je Argentina upoznala današnjeg francuskog Thurama, Benjamin Pavard desni je bek koji nikad nije zabio, a zabio je Messiju i društvu.

Doduše uz “malu” pomoć Griezmanna te veliku pomoć Kyliana Mbappea, 19-godišnjeg čudotvorca koji je s dva pogotka “kupio” zrakoplovne karte Messiju za let u Buenos Aires.

Francuzi sada opet idu na južnoameričku momčad, na redu je Urugvaj sa svojim zvijezdama koje su Cristiana Ronalda poslale kući, Cavani je zabio dva za pobjedu, no i ozlijedio se.

Navodno nije tako strašno kako se mislilo, gležanj nije tako teško stradao i on i Luis Suarez trebali bi raditi probleme francuskoj obrani.

Brazil je stigao u Rusiji s ulogom prvog favorita, od 2002. nije osvojio naslov, posljednja je južnoamerička momčad koja je uzela zlato. I baš tada izbacio je Belgiju, svoje današnje suparnike, za 2:0 u Kobeu zabili su Rivaldo i pravi Ronaldo.

1/19

Belgija će im biti veliki ispit, nimalo lagan. Belgijci imaju skup sjajnih igrača, opet se od nje očekuju velike stvari, no pitanje je je li sazrela kao momčad.

Dajte nam Engleze

Čudo – to je riječ koja je vrištala s naslovnica engleskih novina kada je Engleska konačno prošla dalje nakon jedanaesteraca. Imala je iza sebe crnu seriju, a sada je konačno prošla preko Kolumbije i postaje naš potencijalni suparnik u polufinalu.

Ako mi prođemo Ruse, a oni Šveđane. Koje, bar kad je o javnosti riječ, ne shvaćaju kao prepreku na kojoj bi trebali zastati. Istina, u dosadašnjim međusobnim susretima nešto su uspješniji, ali na posljednjem velikom natjecanju, na SP-u 2006., igrali su 2:2 u zadnjem susretu po skupinama i obje su momčadi prošle dalje.

Dojam je da su tada obje reprezentacije imale jača igračka imena nego danas. Od prave klase u Engleskoj danas je Harry Kane, svi ostali kvalitetom su daleko ispod njega.

A Šveđani su tvrdi, čvrsti, disciplinirani. Ako prođemo Ruse, i kad bismo mogli birati, dojam je da bismo u Moskvi u polufinalu radije igrali s Engleskom. No, polako, trebamo prvo sutra srediti “zbornaju komandu”.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

 

Komentara 1

AD
adrian
08:07 07.07.2018.

kakva glupost, što imaju oni dokazivati? Pa oni su u polufinalu...??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije