Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Hulkenberg iduće tri godine u Renaultu

Nico Hulkenberg
Reuters/PIXSELL
15.10.2016.
u 00:30

- U svom periodu u Renaulti, Michael Schumacher je pomogao napraviti Njemačku F1 nacijom, ali je i proširio entuzijazam i strast za utrkivanjem. Kao dio Renaultove obitelji, želim razvijati bolid i pisati nove uspješne priče.

Renault je potvrdio da će se njihovoj momčadi formule 1 u 2017. godini priključiti Nico Hulkenberg. Potvrda transfera stigla je nakon što je Force India objavila da Nijemac neće voziti za njih nakon finala sezone u Abu Dhabiju, piše GP1.

Hulkenberg je s francuskom momčadi potpisao trogodišnji ugovor iako ima ugovor s Force Indijom i za iduću godinu. Međutim, momčad iz Silverstonea nije htjela stajati na putu svojem vozaču ako on odluči promijeniti momčad.

Nijemac kaže da se veseli što će s Renaultom pisati novu uspješnu priču te dodaje da ciljaju na pobjede u utrkama i osvajanje prvenstva kroz period od četiri ili pet godina.

- Jako sam sretan jer sam se priključio Renault Sport Formula One Teamu u 2017. Renault je uvijek bio veliki igrač u motosportu i uvijek su donosili nevjerojatne uspomene. U svom periodu u Renaulti, Michael Schumacher je pomogao napraviti Njemačku F1 nacijom, ali je i proširio entuzijazam i strast za utrkivanjem. Kao dio Renaultove obitelji, želim razvijati bolid i pisati nove uspješne priče.

- U preostalim utrkama ove godine, dat ću sve najbolje od sebe za Force Indiju kako bi osigurali četvrto mjesto u poretku konstruktora. To bi bilo veliko ostvarenje za cijelu Force Indiju i najveći uspjeh u njihovoj povijesti. To bi bio fantastičan kraj fantastičnog vremena provedenog ovdje. Zahvalan sam Force Indiji da su mi pružili šansu za ovakvu novu priliku - rekao je Hulkenberg.

Tko će Nijemcu praviti društvo u Renaultu, još nije poznato. Iako su Kevin Magnussen i Jolyon Palmer još uvijek u igri za novi ugovor, očito je da jedan od njih mora ispasti. Međutim, mogla bi iz igra ispasti i obojica ako se francuska momčad odluči za Manorovog vozača, Estebana Ocona, a nedavne tvrdnje navode da u Renaultu uz Hulkenberga žele Valtterija Bottasa.

- U ovom koraku smo doveli iskusnog vozača koji je još uvijek gladan za postoljima. Nico Hulkenberg ispunjava tu ulogu perfektno i on je odličan materijal za ono što želimo ostvariti. On je jako talentiran, predan i motiviran vozač. Nico će nam omogućiti da iskoristimo sav naporan rad od ove sezone te da ga prebacimo u bolje rezultate na stazi u 2017. i nakon. Veselimo se vidjeti ga u novom bolidu za 2017. - rekao je direktor Renault Sporta, Jerome Stoll.

Hulkenberg će za svaku godinu dobiti šest milijuna eura tj. 18 milijuna eura za tri godine, Međutim, za treću godinu postoji dvostruka ugovorna opcija. Riječ je o mogućem produženju ugovora samo ako postoji interes na obje strane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije