Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla presuda

Huligan koji je želio napasti suca na derbiju mora u zatvor!

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/9
24.03.2017.
u 14:19

Navijač koji je upao u teren tijekom Jadranskog derbija, nepravomoćno je osuđen na 105 dana zatvora, te zabranu odlaska na utakmice Hajduka i reprezentacija na 18 mjeseci

Dominik Mamić, navijač koji je upao u teren tijekom Jadranskog derbija, nepravomoćno je osuđen na 105 dana zatvora, te zabranu odlaska na utakmice Hajduka i reprezentacija na 18 mjeseci. Presudu je donio sudac Tonči Rakela, koji mu je odredio i dodatnih 15 dana zadržavanja u pritvoru, piše Dalmatinski portal.

Ovaj 22-godišnjak je osuđen po sve četiri točke za kojega se tereti. Tri se odnose na kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima (nedopušten ulazak u natjecateljski prostor, maskiranje, posjed predmeta pogodnog za ozljeđivanje), dok se jedna odnosi na Prekršajni zakon (naročito drsko narušavanje reda i mira).

Odvjetnik Damir Gruić najavio je da će se žaliti na ovu presudu jer smatra da je ona prestroga s obzirom da okrivljenik još nikako za sada nije prekršajno kažnjavan. 

Mamiću je već ranije određen pritvor od 15 dana, ali s obzirom da mu je sudac 'odrezao' novih 15 dana, očekuje se da će moći na slobodu 8. travnja.

Gruić je dodao da je kazna prestroga i zbog toga što se Mamića kaznilo i sa zatvorskom kaznom i sa zabranom odlaska na utakmice, pa smatra da je nepotrebno i dodatnih 15 dana pritvaranja.

>>Huligan želio suca napasti vatrogasnom štipaljkom, nakon derbija privedeno 20 navijača

>>Huligani ponovno divljaju, a država ne želi riješiti problem

>>Policija podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka, predsjednika Kosa, voditelja okupljanja...

Komentara 41

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
14:23 24.03.2017.

malo je

DU
Deleted user
14:39 24.03.2017.

"...pa smatra da je nepotrebno i dodatnih 15 dana pritvaranja." - Ne da je nepotrebno nego je trebal dobiti još.

DU
Deleted user
14:39 24.03.2017.

Malo, trebalo mu je dati 10 godina zbog pokušaja ubojstva, pa bi svi ostali huligani dobro razmislili prije nego bi sa metalnom šipkom nekom zaprijetili. HŽV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije