Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota na Poljudu

Huligani ponovno divljaju, a država ne želi riješiti problem

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/16
12.03.2017.
u 10:17

Ne želimo ni pomisliti što bi se dogodilo da je uspio u naumu, da varaždinski sudac nije bio brži od njega. Nestvarno je djelovala spora reakcija zaštitarske službe, koja je punu minutu samo gledala kako maskirani napadač lovi Zebeca. A kada su napokon krenuli prema huliganu, zaštitari su djelovali nezainteresirano, lijeno su trčkarali..

Nakon uzbudljivog 130. Jadranskog derbija, u kojem je Rijeka bila blizu prvog prvenstvenog poraza ove sezone, u prvom planu opet nije nogomet. U prvom je planu zamaskirani huligan sa željeznom šipkom, koji je u sudačkoj nadoknadi ušao na teren i pokušao udariti suca Marija Zebeca.

Ne želimo ni pomisliti što bi se dogodilo da je uspio u naumu, da varaždinski sudac nije bio brži od njega. Nestvarno je djelovala spora reakcija zaštitarske službe, koja je punu minutu samo gledala kako maskirani napadač lovi Zebeca. A kada su napokon krenuli prema huliganu, zaštitari su djelovali nezainteresirano, lijeno su trčkarali... Zaštitarska služba koja je osiguravala utakmicu trebala bi iste sekunde dobiti otkaz.

Naganjanju Zebeca prethodilo je sramotno skandiranja Torcide “Ubij, ubij Srbina”, te transparent na ćirilici “Morem plovi jedna mala barka”, što je naslov četničke pjesme posvećenu kralju Petru i Draži Mihajloviću, a aluzija je na Armadin dolazak brodom u Splitu.

No, ni tu nije bio kraj incidentima na Poljudu, jer poslije zadnjeg sučeva zvižduka jedan navijač s Hajdukove tribine pogodio je bocom predsjednika Rijeke Damir Miškovića. Jučerašnje slike s Poljuda nisu prispodobive jednoj civiliziranoj državi.

Nakon svega, najveći zicer imat će disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić, jer suspenzija Poljuda na sljedećoj domaćoj utakmici jedini je logičan slijed.

No, nažalost, ta suspenzija neće riješiti problem. A problem je jako, jako velik, jer opasno je kada navijači Hajduka jednu cijelu hrvatsku regiju, riječko-primorsku, proglašavaju srpskom, četničkom...

Takav veliki problem može riješiti samo politika, odnosno država.

No, političari, umjesto da problem rješavaju, najčešće ga samo produbljuju svojim jeftinim politikanstvom. Igraju već godinama na jeftinu kartu emocija, a dok se navijači i regije sve više dijele, mnogi od tih političara pljačkaju.

Politika očito ne želi riješiti problem huliganstva, jer da želi, barem bi nakon dvije godine našli crtače svastike na Poljudu...

>>Huligan želio suca napasti vatrogasnom štipaljkom, nakon derbija privedeno 20 navijača

Komentara 42

GU
General_U
10:27 12.03.2017.

država ne želi, ali ni mediji nisu pomagali da se taj problem riješi već su u većini slučajeva podržavali te iste huligane,dosad ste ih nazivali navijačima nešto se od juče promjenilo.

NO
Nordovest
10:40 12.03.2017.

U splitu se rađa nova ideološka dogma s ciljem uspostave diktatorskog terorizma, - "nacionalkomunistički samoupravni fašizam".

LU
lukivoda
10:36 12.03.2017.

kaj na sve ovo vele iz Mosta i kad kreču opet u smjenu vlade?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije