Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teškoće bijelih

Policija podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka, predsjednika Kosa, voditelja okupljanja...

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
16.03.2017.
u 20:59

Pet će redara sutra biti prijavljeno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska u petak će Prekršajnom sudu u Splitu podnijeti optužni prijedlog protiv HNK Hajduka, protiv odgovorne osobe u tom klubu te protiv voditelja javnog okupljanja i pet redara zbog nereda koji su se dogodili prošle subote na Poljudu na nogometnoj utakmici s Rijekom, doznaje se od glasnogovornice Policijske uprave Antonele Lolić.

 Kako je za Hinu rekla Antonela Lolić, pet će redara sutra biti prijavljeno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, protiv voditelja javnog okupljanja bit će podnesen optužni prijedlog po Zakonu o javnom okupljanju, optužni prijedlog bit će podnesen protiv tog kluba i odgovorne osobe zbog Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, po kojem je organizator sportskog natjecanja dužan procijeniti mogućnost nereda i nasilja na sportskom natjecanju te poduzeti mjere radi njihova sprječavanja i suzbijanja.

 "Optužni prijedlozi bit će podneseni Prekršajnom sudu u Splitu u redovitom postupku. To nisu žurni postupci, sve je pripremljeno i oni će do sutra biti predani na sud, a mi i dalje nastavljamo istraživanje u tom slučaju", rekla je za Hinu Lolić.  

Fizička osoba koja je prekršila zakon može dobiti novčanu kaznu koja se kreće od 10 do 50 tisuća kuna, a pravna osoba za takav prekršaj treba izdvojiti od 50 do 250 tisuća kuna. Utakmica između Hajduka i Rijeke odigrana je u subotu, kad je publika neprimjereno skandirala, pozivala na nasilje i mržnju, a pred kraj utakmice navijač je s metalnom šipkom u ruci ušao na teren trčeći za sucem utakmice.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 3

SL
slivnevode
21:39 16.03.2017.

Svima nam je poznato stanje u HNL-u. Skandiranje kao skandiranje, to se ne može spriječiti.. Ali fizičko nasilje ulijetanjem u teren sa šipkom ne može se opravdati. Zamislite kako je bilo igračima i njihovim obiteljima... žao mi je istinskih navijačača zbog kazne bez publike, ali nije mi žao onih drugih zbog kojih mi već dvije godine ne možemo gledati reprezentaciju. Neka sad osjete kako je to! Sve se vraća sve se plaća...

SE
senior
08:19 17.03.2017.

Navijanje za Hajduk je za Split postalo bolestan kult. Stanje je takvo da poprima sva obilježja ozbiljnog posla za psihijatre. Neka ih u Splitu i neka tamo rade što hoće. Međutim bolesni idu dalje i van Splita i postaju životnoo opasni po cijeloj državi. Kopiraju ih i u drugim sredinama u Zagrebu BBB u Rijeci Armada, u Osijeku Kohorta. Ni jedan bolesni dio takvih nenavijača nigdje dalje nema takvu podršku kakvu Split daje čak i politčku. I hrvatska politika SDP-ea ali i HDZ-ea daju političku podršku torcidi jer ipak se radi o puno mogućim glasovima. Strah me je da i u Hrvaskoj uskoro ne poćnu padati glave jer nitko nadležan za red i mir po tom pitanju ne radi ništa ozbiljno. Novinari kuhaju i podstiču izgrednike jer od pisanuja o tome se živi, policija i radi i neradi, samo onoliko koliko lokalna politika traži. suci i sudovi ništa ne rade svi prijavljeni ili privedeni su odmah pušteni bez obzira na težinu i vrstu prijestupa za koji su prijavljeni dijelom jer su i sami bolesni navijači ali više od straha od prijavljenih i njima sličnih. O ovom se može dugo lametrati ali nadležni moraju i nešto konkretno i hitno napraviti. Da se napravitimože neka nam posluži ono što su po tome napravili u Englaskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije