Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PREDAJE SE

Hrvatskom nogometašu (26) otkrivena teška bolest: Bolovi su bili neizdrživi, koljena su mi otekla, gležnjevi poplavili

Dinamo i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Marin Tironi/PIXSELL
13.10.2021.
u 10:49

– Negdje oko 2-3 sata poslije ponoći. Bolovi sve jači i jači i jači... Neizdrživi. A znam da nisam dobio nikakav udarac, znam da se nisam ozlijedio. Do jutra nisam mogao stati na jednu nogu.

Hrvatski nogometaš Antonio Ivančić (26) koji posljednje tri godine igra u Istri, ovoga je ljeta doživio šok kada mu je dijagnosticiran artritis.

– Negdje oko 2-3 sata poslije ponoći. Bolovi sve jači i jači i jači... Neizdrživi. A znam da nisam dobio nikakav udarac, znam da se nisam ozlijedio. Do jutra nisam mogao stati na jednu nogu. I nije fraza, nije pretjerivanje nego: doslovno. Koljena su mi otekla, a gležnjevi i poplavili i otekli. Ne malo nego užasno, stopala i zglobovi su bili dvostruki. Ono malo što sam se mogao kretati bilo je jedino uz pomoć štaka. Užasan šok i strah. I sve, doslovno: preko noći! – rekao je Ivančić za 24sata.

Zatim je dobio dijagnozu – artritis.

– Ta prva dva-tri tjedna bilo je zaista loše. I fizički i psihički. Odjednom od profesionalnog sportaša postaneš 26-godišnja osoba koja kad otvori oči ima samo jednu misao: što će me tog dana boljeti? Najveći problem bio je lijevi skočni zglob, ali i u oba koljena bol je bila nepodnošljiva.

Bol se povukla nakon nekoliko tjedana.

– Dva mjeseca pio sam deset tableta dnevno, a kad je bilo najgore i po 15-16 tableta svaki dan! Bol se sada gotovo posve povukla, javi se samo nakon određenih napora, a jedina vježba koja mi je sad dopuštena jest vožnja bicikla, prema liječničkim uputama koje strogo poštujem – rekao je Ivančić i dodao:

– Ne dam se! Prva dva-tri tjedna jesam bio loše. Nisam znao što mi je, a stopalo i gležanj užasno otečeni i od bolova ne mogu spavati više od sat vremena dnevno... To je zaista bilo jako loše razdoblje. I još te većina ljudi ne razumije jer im jednostavno ne ulazi u glavu kakav to problem ima nogometaš ako se ne radi o posljedici udarca, loma, istegnuća... A bol je neopisiva i ne smiješ se ni maknuti.

Nogometaš je optimističan.

– Boli više nema, dijagnoza je jasna, o meni brinu vodeći hrvatski liječnici, imam dobar osjećaj i vjerujem da ću se vratiti – rekao je Ivančić u razgovoru za 24sata te dodao da mu je Istra stala uz njega i poručila mu da se ne brine oko troškova liječenja.

>> Pogledajte i komentar Karla Ledinskog na remi Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dokman
Dokman
11:23 13.10.2021.

A kako se izliječiti od artritisa? Dečko meni se čini da se trebaš brinuti da imaš koliko toliko komotnu starost, karijera je gotova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije