Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIO ČETIRI UTAKMICE

Hrvatski trener zbog rata napustio klupu azijske reprezentacije nakon dva mjeseca

Podgorica: Porazom protiv Crne Gore u prijateljskoj utakmici Nikola Jurčević debitirao na klupi Libanona
R.R.
09.12.2023.
u 14:42

Zbog napetosti kojoj već neko vrijeme svjedočimo u Libanonu i njegovom okruženju dogovorio sam sporazumni raskid ugovora. Imao sam veliku želju napraviti nešto u Libanonu, ali ovo definitivno nije vrijeme za nogomet. Stoga se okrećem novim izazovima - rekao je Jurčević

Hrvatski nogometni trener i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Jurčević (57) je nakon samo dva mjeseca na funkciji napustio poziciju izbornika reprezentacije Libanona

Jurčević je na izborničku poziciju u Libanonu došao u listopadu ove godine, te vodio momčad u četiri utakmice. Upisao je poraze u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore (2:3) te Ujedinjenih Arapskih Emirata (1:2), a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. je upisao dva remija, protiv Palestine (0:0) i Bangladeša (1:1).

Međutim, razlozi Jurčevićevog odlaska s funkcije nisu sportske prirode. Naime, razlog Jurčevićevog odlaska teška situacija u zemlji koja je od početka pojačanog bombardiranja Pojasa Gaze na rubu rata s Izraelom.

- Zbog napetosti kojoj već neko vrijeme svjedočimo u Libanonu i njegovom okruženju dogovorio sam sporazumni raskid ugovora. Imao sam veliku želju napraviti nešto u Libanonu, ali ovo definitivno nije vrijeme za nogomet. Stoga se okrećem novim izazovima - rekao je Jurčević za Sportske novosti. 

Jurčeviću je angažman na mjestu izbornika reprezentacije Libanona bio prvi nakon više od tri godine, kad je napustio izborničko mjesto u reprezentaciji Azerbajdžana. 

Osim ta dva spomenuta angažmana, Jurčević je u trenerskoj karijeri vodio Zagreb, Dinamo, Austriju Salzburg i Slaven Belupo, a u ulozi pomoćnika Slavena Bilića radio je u West Hamu, Bešiktašu, Lokomotivu iz Moskve te u hrvatskoj reprezentaciji.

Komentara 1

GO
Gof33
07:22 10.12.2023.

Juri nedostaju dvije ozbiljne reference u karijeri. Prvak i kup Hrvatske s Dinamom. Za podsjetiti je da su ga 7 dana prije osvajanja tih titula koje je čovjek zaslužio makli Mamići a Bjelica se kao dobar kolega odmah toga prihvatio jer što fali okitii se tuđim perjem. Čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije