Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRE PORUKE

Hrvatski savez teško optužuje: Naš olimpijski junak je pokraden, ovo je korupcija!

Trening hrvatskog boksackog prvaka Luke Plantica
Milan Sabic/PIXSELL
29.07.2021.
u 10:42

"Šteta da su našem olimpijskom junaku presudili režiseri oko ringa, a ne suparnik među konopcima. Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije. Luku su varali i u prvom kolu kada je pobijedio Jordanca Al Hindawija podijeljenom odlukom 3:2."

Premda je iskazao tone i tone srčanosti, zahvaljujući čemu je i dobio prvu rundu, Luka Plantić (81 kg) ipak nije uspio proći u četvrtfinale olimpijskog boksačkog turnira. Nakon što su bodovni suci drugu rundu dodijelili njegovu znatno višem protivniku, Meksikancu Romeru, Plantić je morao ostaviti puno bolji dojam u trećoj rundi, no u tome nije uspio pa je izgubio podijeljenom odlukom sudaca (1:4).

Borbeni Hrvat uvjeren je da su suci bezrazložno bolje ocjene dali Meksikancu, što je nakon borbe i pokazao gestom mahanja prstom.

Nakon meča Hrvatski boksački savez optužio je olimpijski boksački lobi za krađu i korupciju.

“Luka je pokraden i sudačkom odlukom izbačen iz olimpijskog turnira! Boksao je sjajno, kretao se, napadao, ulazio u višeg Meksikanca Romera, uzdrmao ga nekoliko puta, a sudac u ringu nije htio brojiti Meksikancu, nego je prekidao Lukine napade kojima je mogao već u prvoj rundi dovršiti suparnika. Davali su Meksikancu šansu za oporavak”, stoji u službenoj izjavi hrvatskog saveza, koji je Luki poručio da ostane ponosan jer je u Tokiju dao svoj maksimum.

“Šteta da su našem olimpijskom junaku presudili režiseri oko ringa, a ne suparnik među konopcima. Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije. Luku su varali i u prvom kolu kada je pobijedio Jordanca Al Hindawija podijeljenom odlukom 3:2. 

>> Pogledajte: Jelić i Kanaet za povijest!

Ključne riječi

Komentara 10

ZO
zoranos
11:50 29.07.2021.

Vrijeme je da prestanemo optuživati suce za poraze u am. boksu! Dosta smo se naslušali Hrvoja Sepa koji je uvijek bio potkraden! Luka boksa srcem, ali nema glavu! Ako je uzdrmao svog protivnika u prvoj rundi, a ovome nisu brojali - zašto ga nije uništio??? Što je gledao njega i suca? Mexikanac onda dobija jednoglasno drugu rundu - a kao bio uzdrman u prvoj??? I na kraju imamo 3. gdje su podjednaki i to je onda pljačka??? Dobro je krenuo, ali nije to znao iskoristiti i zato je izgubio! Luka je trebao izgubiti još i prije jer je pobijedio nepoznatog Jordanca samo zato što je ovaj dobio javnu opomenu i bod mu je oduzet zato!!! A dokaz da borba traje do kraja je MMA meč između Andersona Silve i Engleza Bispinga u Londonu prije par godina na 5 rundi. Silva unakazio Bispinga u prva dvije runde, ubio doslovno bispinga i onda se poigravao 3 runde. Bisping srcem jedva izdržao te zadnje tri runde i dobio ih na bodove - ali samo zato jer se Silva zezao. Na kraju suci dali pobjedu Bispingu i svi u šoku kako je to moguće. Dakle ništa ne znači što si ti bio super bolji u jednom dijelu meča - gleda se svaka runda za sebe. Luka je pošteno izgubio! Ako je faca onda neka prestane sa amaterskim boksom koji je glupost i postane profesionalac - baš kao što je to napravio Alen Babić koji i dan danas pljuje po amaterskom boksu. A ne kao Filipi vječiti amater koji se tako skriva iza nesposobnosti da bude vrhunski boksač, pa kupi lovu kao amater.

SA
sani1
13:36 29.07.2021.

Je, je..,

RO
roland
13:08 29.07.2021.

Nisam gledao meč, samo kažem da boksači iz Mekisika aktualno drže 7 titula u profi boksu. Elwin Soto WBO Light flyweight June 21, 2019 Julio Cesar Martinez WBC Flyweight December 20, 2019 Juan Francisco Estrada WBA Super flyweight March 13,, 2021 Emanuel Navarrete WBO Featherweight October 9, 2020 Léo Santa Cruz WBA Featherweight January 28, 2017 Óscar Valdez WBC Super featherweight February 20, 2021 Saúl Álvarez WBC, WBA, WBO Super middleweight December 19, 2020 Žao mi je Luke, ali u izjednačenom meču uvijek će prednost dobiti boksač iz Meksika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije