Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ TITANA Hrvatska pobijedila Francusku 22:19

Hrvatska ukrotila Francuze, za medalju protiv Poljaka

27.01.2009.
u 20:11

Ako smo možda i očekivali neku lepršavu igru Hrvata i Francuza, onda smo se prevarili, pogotovo u Francuzima. Iako su igrali samo za prestiž, nije tu bilo opuštanja pa je u krajnji rezultat bio 22:19 u korist Hrvatske.

Bez Balića i Metličića
Nije na hrvatskoj strani bilo Ivana Balića i Petra Metličića, ali ovaj je susret i tako dobila obrana, ista ona koja je Francuze ograničila na samo 19 pogodaka i prisilla ih na bezbroj izgubljenih lopti. Uklopio se u tu sliku i Venio Losert koji je sjajno zaustavljao pokušaje Francuza, bilo s krila ili s vanjskih pozicija. Upravo je njegova obrana, u tom trenutku dvanaesta, tri minute prije kraja spriječila Francuze da dođu na samo dva pogotka zaostatka. Zabili su zato naši na drugoj strani za plus četiri i u tom trenutku prelomili utakmicu.

Nema kalkulacija


- Rekao sam da nećemo kalkulirati, jer mi smo na domaćem terenu. Spremno čekamo polufinale - kazao je Alilović.
- Ova pobjeda nam je digla samopouzdanje, dogovorili smo se prije susreta da možemo izgubiti, ali da moramo odigrati onako kako najbolje znamo - dodao je Vori. (M. Kuman)

Od samog je početka bilo vidljivo kako Francuzi nisu oni pravi, možda dijelom zbog vlastite nezainteresiranosti, ali većim zbog sjajne hrvatske obrane koja je u prvih 30 minuta primila samo sedam pogodaka. U nastavku je postignuta i najveća prednost koja je iznosila šest pogodaka, ali kako to već biva, mali pad u igri omogućio je Francuzima da se u nekoliko navrata približe na tri gola zaostatka, ali do kraja ipak nije bilo šokova.

- Dogovorili smo se da ćemo dati maksimum, da damo srce na parketu. Pobjeda je bila zaslužena. Što se Poljaka tiče, nismo kalkulirali i birali. Sad ćemo se odmoriti dva dana, dobro ih proučiti. Francuzi su igrali s pola snage, vjerujem da će biti pravi u finalu, kazao je Duvnjak.

Onesta: Finale će biti fešta rukometa


Sretnu li se Hrvatska i Francuska u finalu, bit će to fešta rukometa. Hrvati su ovoga puta bili sjajni, a mi se moramo zadovoljiti time što se nitko nije ozlijedio. Bitno je pripremiti se za polufinale, kako nam se ne bi dogodilo da preskočimo borbu za zlato, kazao je francuski izbornik.

Kiseli Onestin smiješak
Smješkao se francuski izbornik Claude Onesta pokušavajući prikazati kako mu taj poraz ništa ne znači, ali nije sigurno bilo ugodno gledati nemoć njegovih izabranika, makar i u susretu koji nije puno toga odlučivao. I na kraju priče, Hrvatska je prva u skupini i na putu do finala stoji Poljska koja je pogotkom preko cijelog terena u posljednjim sekundama svladala Norvešku i osigurala kartu za Zagreb. Od Poljaka su Hrvati izgubili s 24:27 prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Poljaci su aktualni svjetski doprvaci.

- Odmorit ćemo se i taktički pripremiti za Poljake. Dobro ih poznajemo, odlično šutiraju izvana. Super se osjećam, jer pali su Francuzi koji nisu ovdje došli izgubiti - kazao je Goran Šprem dodajući kako bi volio izboriti Červarovo povjerenje i zaigrati u polufinalu.@linkbox@

- Osobni interesi su postrani, igrao ili ne, najvažnije je da uzmemo medalju - dodao je Šprem.

Francuzi će na Dance i prođe li sve po nekom unaprijed zamišljenom scenariju, ove ćemo dvije reprezentacije ponovno gledati u finalu. A tamo ćemo vidjeti tko je zaista bolji i hoće li se na kraju ovog SP-a pjevati "Morska vila", ali sada sa zlatnom medaljom oko vrata.

Červar: Francuzi će u finale
- Pobjeda je draga, posebno protiv ovako jake Francuske, i sada mogu reći kako sam uvjeren da će Francuzi igrati u finalu Svjetskog prvenstva. Vrlo su kvalitetna momčad, a što se tiče naše utakmice, drago mi je da smo uspjeli i bez glavnih igrača.

- Zadovoljan sam igračima koji su dali maksimum, ali moramo biti čvrsto na zemlji i znati da ne možemo igrati bez Balića i Metličića.

Obistinile su se Červarove prognoze o tome da će dalje ići Poljska i Danska.

- Naravno da očekujem ulazak u polufinale, pa kakav bih bio trener da nije tako? - pitao se izbornik.

Ispred 16.000 gledatelja u Areni sudili su Baum i Goralczyk iz Poljske.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Hrvatin, Duvnjak 2, Lacković 4, Zrnić 1, Kopljar 2, Vori 8, Gojun, Šprem 2, Špoljarić, J. Valčić 1, T. Valčić 1, Čupić 1

FRANCUSKA: Karaboue, Omeyer; G. Gille, Narcisse 2, Joli 1, Karabatić 4, Kempe , Junillon 5, Abalo 3, Sorhaindo , Guigou 2, Barachet 1, Bosquet 1, Ostertag

SEDMERCI: HRVATSKA -, Francuska 2/1

ISKLJUČENJA: HRVATSKA 4 minute, Francuska 6

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije