Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJE

Hrvatska pošta izdala markice s motivom vatrenih, prva ide Modriću

Poštanske markice vatreni
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
31.08.2018.
u 11:55

Blok pod imenom 'Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018.' čine dvije marke, svaka nominalne vrijednosti 6,00 kuna, ukupne naklade 50.000 primjeraka.

Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izdala prigodni blok s motivom hrvatske nogometne reprezentacije. koji je predstavljen u poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 u Zagrebu.

Blok pod imenom 'Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018.' čine dvije marke, svaka nominalne vrijednosti 6,00 kuna, ukupne naklade 50.000 primjeraka. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a autor fotografija je Drago Sopta.

- Moram priznati da već dugo nisam poslao pismo i koristio poštanske marke - kazao je sa smiješkom izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji je prisustvovao promociji, dok je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo dodao: 

- Prvu markicu ćemo poslati Luki Modriću s čestitkom na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Dalić je naglasio kako je ovo sjajna ideja i gesta Hrvatske pošte i još jedna potvrda za veliki uspjeh koji je ostvarila hrvatska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Zaista moramo biti sretni što smo doživjeli kao reprezentacija. Ove markice će biti jedna lijepa uspomena - kazao je Dalić naglasivši kako ga raduje što će prva markica biti poslana najboljem nogometašu Europe i svjetskog prvenstva Luki Modriću.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo je naglasio kako HP ima praksu izdavanja markica za izvanredne sportske uspjehe, a zadnja je bila 2011. za Ivicu Kostelića.

- Sada vraćamo taj trend i svaki veliki uspjeh hrvatskih sportaša potrudit ćemo se proslaviti s jednim izdanjem - kazao je Čulo dodavši: 

- Reprezentacija je u Rusija ostvarila fantastičan rezultat i mi smo ponosni što ovim markicama imamo priliku produžiti emocije i slavlje. Izbornik Dalić je svojim ponašanjem i poniznošću zaslužio da se ovakav jedan događaj proslavi i da diljem svijeta možemo slati poštanske markice s likom hrvatske reprezentacije i tako podsjetiti cijeli svijet na ono što je Hrvatska napravila.

Hrvatska reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto nakon što je u finalu izgubila od Francuske 2:4. Hrvatska je na turniru u Rusiji postala tek 13. finalist najveće svjetske nogometne predstave u povijesti i po broju stanovnika druga najmanja država u finalima. Samo je Urugvaj, dvostruki svjetski prvak 1930. i 1950. godine, imao manje stanovnika. 
 

Komentara 1

VU
vuky91
21:19 31.08.2018.

Moram primjetiti jako loše dizajnersko rješenje, ne znam zašto se nije mogao napraviti blok od 4 ili 6 marki na tragu one sa SP-a 1998, ova bi bila prekrasna dok naši slave na terenu mokri od kiše. Ne krivim Hrvatsku poštu, njima su tu vezane ruku, navodno je HNS htio Dalića u prvom planu, iako je sam Dalić uvijek stavljao momčad ispred sebe. I što smo dobili? 'Slavlje' naše momčadi u svlačionici koje neće potaknuti emocije, dok je puno ljepše a i veće i slavlje i veselje bilo ono na terenu. I ta marka bi bila dojmljivija kako za kolekcionare tako i za obične ljude. Žalosno! Btw. Moglo je biti gore da su i Kolindu ubacili na marku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije