Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIMUNIĆEVI IZABRANICI

Hrvatska pobijedila Island i na dobrom je putu prema Euru do 21 godine!

Karlovac: Kvalifikacije za EP U19, Hrvatska - Island
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
23.03.2022.
u 13:53

Hrvatska u sklopu tog elitnog kvalifikacijskog kola igra još s Rumunjskom (26. ožujka) i Gruzijom (29. ožujka). Samo prva momčad u skupini izborit će nastup na Euru u Slovačkoj.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Island 2:1 u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo (U19).

Izabranici Josipa Šimunića poveli su u 14. minuti pogotkom Lokomotivina veznjaka Luke Stojkovića, no u 33. minuti Orri Steinn Oskarsson zabio je gol za Island i izjednačio na 1:1.

U 72. minuti dinamovac Bartol Barišić nije bio precizan s bijele točke. Vratar Palmi Rafn Arinbjornsson obranio je njegov udarac.

23.03.2022., stadion Branko Cavlovic-Cavlek, Karlovac - Kvalifikacije za Europsko prvesntvo U-19, Hrvatska - Island. Kristofer Jonsson, Karlo Speljak i Anton Logi Ludviksson. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Dvije minute kasnije Osijekov Ivan Cvijanović zabio je za pobjedu Hrvatske 2:1.

- Zadovoljan sam rezultatom. Potpuno smo zasluženo pobijedili. Zbog terena nismo mogli igrati onako kako smo zamislili. Nije loš teren, ali bio je puno bolji prije četiri mjeseca. Imamo još dvije utakmice, a ovim dečkima čestitam. Imaju nevjerojatan karakter i pokazali su zajedništvo. Rođeni su za velike stvari, sada se moraju dobro odmoriti, a u subotu idemo po sljedeća tri boda protiv Rumunjske. Oni su jako dobri i kompaktni. Imaju nekoliko igrača koji nam sigurno mogu stvoriti probleme. Sigurno ćemo malo rotirati momčad. Imamo 20 igrača i svakog možemo iskoristiti u bilo kojem trenutku - istaknuo je Josip Šimunić.

Hrvatska u sklopu tog elitnog kvalifikacijskog kola igra još s Rumunjskom (26. ožujka) i Gruzijom (29. ožujka). Samo prva momčad u skupini izborit će nastup na Euru u Slovačkoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije