Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH SELEKCIJE U-19

Joe Šimunić s igračem manje izdržao protiv Škota i zakoračio prema Euru

Karlovac: Hrvatska protiv Gibraltara u kvalifikacijskoj utakmici za Euro U-19
Igor Kralj/PIXSELL
16.11.2021.
u 14:20

Konačan redoslijed u skupini: Hrvatska 7 bodova, Armenija 6, Škotska 4, Gibraltar 0.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina, pod vodstvom izbornika Josipa Šimunića, osvojila je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, prvoj fazi za plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska je titulu pobjednika skupine dohvatila remijem sa Škotskom (1:1) u Karlovcu. Pogodak je postigao Franjo Ivanović u 29. minuti, a izjednačio je Lowry u sudačkoj nadoknadi.

Naš strijelac Ivanović u ranoj je fazi utakmice, između 33. i 43. minute, dobio dva žuta, odnosno crveni karton, pa je Hrvatska cijelo drugo poluvrijeme imala igrača manje.

Konačan redoslijed u skupini: Hrvatska 7 bodova, Armenija 6, Škotska 4, Gibraltar 0.

Hrvatska će za plasman na Euro morati osvojiti i prvo mjesto u elitnoj skupini kvalifikacija. Ždrijeb elitnoga kola održat će se u proljeće 2022. godine.

Za Hrvatsku su protiv Škotske nastupili: Kolić (Osijek); Lisica (Istra 1961), Perković (Istra 1961) - od 79. Bradarić (Hajduk), Cvijanović (Osijek), Žilinski (Lokomotiva); Ivanović (Augsburg), Duvnjak (Dinamo), Rak (Šibenik); Špeljak (Lokomotiva), Frigan (Orijent 1919) - od 58. Macolić (Orijent 1919); Stojković (Lokomotiva) – od 90. Krolo (Dinamo).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 1

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
14:29 16.11.2021.

Simunic ce vodit Hrvatsku u finalu , tamo negdje za 20 god , spreman trener , i spremni igraci , naravno ako do tad pametni i moguci ne isuše Hrvatsku do zadnje kapi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije