Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERU SLAVIO

Nesretna premijera crno-plavih dresova: Poraz bezidejne Hrvatske

Nesretna premijera crno-plavih dresova: Poraz bezidejne Hrvatske
Foto: Reuters/Pixsell
24.03.2018. u 03:28

Hrvatska je u prvoj prijateljskoj utakmici u 2018. izgubila na Hard Rock stadionu u Miamiju od Perua 2:0 u premijeri crno-plavih dresova.

Peruanci su bolje ušli u susret, Cueva je u 9. minuti zagrijao Subašića udarcem s 20-ak metara, a samo tri minute kasnije Južnoamerikanci su poveli. Pogriješila je hrvatska obrana, točnije Strinić od kojeg se lopta nakon Ćorlukinog dodavanja odbila do Carrilla, a Peruanac snažnim udarcem s ruba šesnaesterca uz pomoć Vide buši Subašića.

Peru je opet zaprijetio u 24. minuti kada se Farfan pokraj Vide izborio za udarac s desetak metara, ali odlazi to pokraj gola. Jedina vrijedna spomena prilika Vatrenih u prvom dijelu je Rakitićev slobodan udarac u 28. minuti kada je prizemnim udarcem gađao Cacedin kut, no vratar Perua bio je siguran.

Loše smo krenuli i u nastavak utakmice, a Peru je to kaznio u 49. minuti kada je Cueva dao loptu u prostor za Farfana, kojem brani Subašić, no lopta se odbija na rub peterca, gdje je prvi na loptu Flores koji zabija za 2:0. U tim je trenucima Hrvatska djelovala kao razbijena vojska, samo četiri minute kasnije mogli su Peruanci i do trećeg gola, ali Farfanov udarac prohujao je pokraj gola.

Pokušao je Dalić zamjenama prodrmati naše, što je i uspio, preuzeli smo dominaciju, no prave prilike nismo imali. U 75. minuti Peruanci su ostali s igračem manje nakon što je Yotun spriječio brzo izvođenje našeg prekida, no s igračem više tek smo u završnici zaprijetili. Sjajnu priliku imao je Kramarić u 86. minuti no udarac sa šest, sedam metara odlazi preko gola. Napadač Hoffenheima ima je do kraja još dvije dobre prilike, no prvo mu je udarac glavom s pet metara, a onda i pokušaj nogom sa sedam, osam metara obranio Caceda.

Bila je to prva od četiri provjere Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon Perua, očekuju nas još utakmice protiv Meksika (28. ožujka), Brazila (3. lipnja) i Senegala (8. lipnja).

Komentara 158

LI
lipotan
02:49 24.03.2018.

Peru li nas peru.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
02:00 24.03.2018.

Kalinić - totalno van forme...... Strinić - klasika..... Nepotrebno carinjenje lopte, p ogotovo u obrani... beskrajna beskorisna dodavanja 20ak metara od našeg gola i bilo je samo pitanje kada će greška..Strah me i pomisli šta će biti tek sa Brazilom..

JU
juma
01:35 24.03.2018.

U ovim crnim dresovima i u ovom mraku Brozovic izgleda poput Jure Francetica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije