Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Peru

Daliću odgovor mora dati i rekorder po broju nastupa bez gola za vatrene

Ivan Strinić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.03.2018.
u 21:54

– Koljeno je dobro, dobro se osjećam i to mi je trenutačno najvažnije. Nastojim što više igrati te biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Počnite se privikavati i na – crnu Hrvatsku. Naime, prve dvije pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo, protiv Perua i Meksika u SAD-u, naša će reprezentacija igrati u nikada do sada viđenoj crnoj garnituri.

Nadamo se da će prvi dojmovi o nastupima Hrvatske na američkoj turneji ipak biti oslikani svijetlim tonovima i da će Dalić nastaviti tamo gdje je stao u studenome prošle godine, kada je u dvije utakmice doigravanja za SP izbacio Grke.

Osobito prva utakmica dodatnih kvalifikacija ostala je zapamćena kao nešto najbolje što je hrvatska reprezentacija ikada odigrala i stoga nije ni čudo što se među reprezentativcima već mjesecima povećava želja za što skorijim nastavkom te uzbudljive epopeje.

Koljeno je dobro

U najzahtjevniju godinu otkad postoji, u kojoj je čekaju srazovi sa čak četiri svjetska prvaka (Brazil, Argentina, Engleska, Španjolska), hrvatska reprezentacija kreće jača za jednog od svojih najpotentnijih i najmoćnijih igrača. Marko Pjaca (22) vraća se u reprezentaciju nakon gotovo godinu dana, nakon teške ozljede u Tallinnu 28. ožujka 2017. godine, kada su mu u beskorisnoj prijateljskoj utakmici popucali ligamenti koljena.

– Koljeno je dobro, dobro se osjećam i to mi je trenutačno najvažnije. Nastojim što više igrati te biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu. Jako je lijepo opet biti s reprezentacijom, to je možda i najljepša stvar u nogometu – predstavljati svoju zemlju. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći na okupljanje reprezentacije – kazao je robusni napadač Schalkea za službenu stranicu HNS-a.

Hrvatska će prvi put u povijesti igrati u Miamiju, a suparnik joj je Peru, 11. selekcija sa svjetske liste ili četvrta južnoamerička reprezentacija.

– Bitni su nam susreti s neeuropskim momčadima, s obzirom na to da smo Island dovoljno dobro upoznali u nedavnim kvalifikacijskim utakmicama. Želimo se dodatno uigrati, izvući pritom dobar rezultat – to nam je važno za samopouzdanje, a igrači koji manje igraju u klubovima žele veću minutažu – naglasio je Pjaca.

Na SP-u u Rusiji izabranici Zlatka Dalića natjecat će se s Nigerijom, Argentinom i Islandom.

– Skupina nije laka, imamo dosta teške suparnike. Nema se što posebno reći o Messijevoj Argentini, ona nam je vjerojatno najopasniji suparnik. Nigerijska je momčad mlada i nikad se ne zna što od nje očekivati, a Island je bio prvi u našoj kvalifikacijskoj skupini. No, vjerujemo u sebe i cilj nam je proći skupinu – zaključio je Pjaca, koji je u 13 nastupa za Hrvatsku postigao jedan pogodak.

Spreman za sve izazove

Na Pjacine riječi nadovezao se Mateo Kovačić.

– Lijepo je opet vidjeti suigrače, pogotovo zato što sam bio dulje izvan stroja zbog ozljede. Mnogo mi znači što mi klupski trener vjeruje te sam spreman za sve izazove, sve je bolje što više igram. Madridski Real je veliki klub, okružen sam sjajnim igračima i teško je doći do minutaže, no voljan sam boriti se za svoje mjesto unatoč oštroj konkurenciji – naglasio je Kovačić.

Potencira i jaku konkurenciju u veznom redu hrvatske reprezentacije.

– Imamo odličnu momčad u svim linijama. Dobro se pripremamo za dvije teške utakmice koje nas čekaju, dobro će nam doći uoči onoga što nas čeka na turniru u Rusiji. Normalno je pripremati se protiv teških suparnika, to nas ionako očekuje na Svjetskom prvenstvu – dodao je Mateo Kovačić.

Dalić će u Miamiju, osim Pjace, testirati još nekoliko intrigantnih mogućnosti. Na primjer, vidjet će u kakvom je stanju dokapetan Vedran Ćorluka (96. nastup) nakon višemjesečne stanke. Zatim, na djelu će vidjeti dvojicu suprotstavljenih lijevih braniča, Ivana Strinića i Josipa Pivarića, a prvi put na raspolaganju bit će mu Tin Jedvaj kao alternativno rješenje na mjestu desnoga braniča, te Duje Čop. Ivan Strinić igrat će za Hrvatsku 42. put, po čemu je igrač s najviše nastupa bez postignutog pogotka za vatrene.

Hrvatska drugi put igra na američkom tlu, nakon što je led probila u svibnju 2017. godine pobjedom nad Meksikom u Los Angelesu (2:1). No, ovo će biti najbolja, najvrednija reprezentacija koju smo okupili nakon dugo vremena, sa zvijezdama Reala, Barcelone, Atletica, Juventusa, Monaca, Intera, Milana..., pa je interes u Miamiju za tu prijateljsku utakmicu ogroman. Nagađa se da će na stadionu Hard Rock biti i do pedeset tisuća gledatelja.

Izbornik Zlatko Dalić će na utakmici s Peruom na klupi imati Lovru Kalinića, Livakovića, Jedvaja, Nižića, Pivarića, Kovačića, Roga, Bradarića, Pašalića, Brozovića, Rebića, N. Kalinića, Kramarića i Čopa. 

Komentara 4

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
02:42 24.03.2018.

Treba sačekat da Pupovac, Savo Štrbac i ostala bratija objasne svetu ko je nosio crne dresove pa da vidiš kad im se noge zatresu a onda će mo zabijat ko na traci !

DU
Deleted user
23:32 23.03.2018.

tkz hr novinar dasa..pise..a nitko ne razumi sta oce reci..je li problem u kolinu..ili kulinu..a balkanski gusana..

Avatar pittbull
pittbull
22:38 23.03.2018.

Sretno,samo da budu svoji i da se bore,ne sumljamo u dobar rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije