Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca mali nogomet

Hrvatska nikad nije nikoga ovako uvjerljivo pobijedila na svjetskim prvenstvima

03.06.2023.
u 22:34

Dokazali smo da imamo širinu i to je naša velika snaga. Sada se moramo malo odmoriti, a onda slijedi analiza Meksika i priprema za našu drugu utakmicu - istaknuo je Željko Ostrman.

Hrvatski malonogometaši sjajnom predstavom otvorili su svjetsko prvenstvo u Socca malom nogometu koje se održava u njemačkom gradu Essenu.

S visokih 8:0 slavili su nad Kostarikom. Nakon početnog ispitivanja snaga, kada se s dvije sjajne obrane iskazao Nikola Beljan, Hrvatska dolazi u vodstvo u sedmoj minuti pogotkom Edija Ljubasa.

Svega tri minute kasnije strijelac za 2:0 je Alberto Sinani, dok je na 3:0 povisio Vinkovčanin Marko Pest-Mundvajl sjajnim dalekometnim udarcem.

Krajem prvog poluvremena dosuđen je kazneni udarac za Kostariku, ali hrvatski vratar Nikola Beljan se istaknuo sjajnom obranom, da bi iz kontre Domagoj Mikleušević povisio na 4:0.

Odmah na početku drugog poluvremena strijelac je ponovno Mikleušević, a najljepši potez utakmice vidjeli smo u 28. minuti kada se Tomislav Haramustek minijaturom oslobodio svog čuvara i pogodio u same rašlje za visokih 6:0.

Priču su zaključili Alberto Sinani i Domagoj Mikleušević za ukupnih 8:0. Trostruki strijelac Domagoj Mikleušević član je reprezentacije od ovogodišnjeg EuroCupa, a i ovoga puta opravdao je poziv izbornika Ostrmana.

 - Ne mogu vjerovati da sam postigao tri gola, ali uz ovu neopisivu podršku navijača bilo mi je puno lakše.

Unutar ekipe je sjajna atmosfera, u nastavku natjecanja nastavljamo u istom ritmu te se nadam da ćemo otići do kraja - rekao je Mikleušević.

Hrvatska je na Kennedy platzu u Essenu imala brojnu podršku navijača, a hrvatski izbornik Ostrman se zahvalio navijačima te ih pozvao da u velikom broju dođu u ponedjeljak na utakmicu protiv Meksika koja bi mogla biti ključna u borbi za prvo mjesto u skupini.

 - Svi igrači dobili su svoju minutažu. To je jako bitno zbog prilagodbe na teren i podlogu ovdje na stadionu.

Dokazali smo da imamo širinu i to je naša velika snaga. Sada se moramo malo odmoriti, a onda slijedi analiza Meksika i priprema za našu drugu utakmicu - istaknuo je Željko Ostrman.

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu na Socca SP u malom nogometu igra u ponedjeljak u 21 sati uz izravni prijenos na Nova Sportu. Suparnik je Meksiko. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije