Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Mađarska

Hrvatska kompletna, a Varga ne želi krenuti porazom

Ipak bez bronce: Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Grčke 9:7
Luka Stanzl/PIXSELL
04.08.2022.
u 11:21

Mađari dolaze s novim izbornikom, bivšim mladostašem Zsoltom Vargom, koji je zamijenio Tamasa Märcza nakon neuspjeha te reprezentacije na SP-u u Mađarskoj (7. mjesto).

Ljubitelji vaterpola u Šibeniku i okolici moći će večeras od 20 sati vidjeti sraz hrvatskih i mađarskih vaterpolista, koji je s obzirom na tradiciju, oduvijek nosio sve epitete derbija. Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, pripremi za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu, očekuje se zanimljivo nadmetanje, a naša će vrsta prvi put u ovom pripremnom razdoblju biti kompletna, dakle i s iskusnim sidrašem Vrlićem kojega u Kranju nije bilo.

Mađari dolaze s novim izbornikom, bivšim mladostašem Zsoltom Vargom, koji je zamijenio Tamasa Märcza nakon neuspjeha te reprezentacije na SP-u u Mađarskoj (7. mjesto). Varga je bio jedan od najboljih mađarskih sidraša, ima olimpijsko zlato iz Sydneya 2000., a u Mladosti je igrao od 1997. do 2001. godine te sa Zagrepčanina 1999. osvojio Kup osvajača kupova. Drag je dečko, no to ne znači da će naši igrači imati popust. Varga će, koliko ga poznajemo, nastojati izborničku karijeru započeti pobjedom. Ili barem da njegova momčad ostane neporažena...

Nakon ove pripremne faze u Šibeniku naši će vaterpolisti otputovati u Cagliari, gdje će nastupiti na turniru na kojem će, uz domaćina Italiju, nastupiti i Srbija i Grčka. U planu je još jedna provjera, i to na turniru u Beogradu od 20. do 22. kolovoza, a tamo će nam suparnici, osim Srba, biti Francuzi i Talijani. Prvu utakmicu na EP-u u Splitu Hrvatska će odigrati protiv Malte 29. kolovoza. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije