Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFINA STATISTIKA

Hrvatska i Njemačka imat će najviše igrače na Euru

\'18.05.2012., Brezice, Slovenija - Jutarnji trening u sklopu priprema hrvatske nogometne reprezentacije uoci europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Josip Simunic, Mario Mandzukic. Photo: Sanjin S
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.05.2012.
u 11:32

Prosječna je visina igrača naše reprezentacije, kao i elfa, 185 centimetara

Nakon što su u središte Uefe u Nyonu stigli konačni popisi svih igrača koji će sudjelovati na Euru, stigli su i zanimljivi statistički podaci o reprezentacijama.

Ono o čemu Hrvatska prednjači jest visina momčadi, a prvu poziciju dijeli s Nijemcima. U prosjeku i jedni i drugi imaju igrače visoke 185 cm. Najviši kod nas je Josip Šimunić sa 195 cm, dok je najniži Danijel Pranjić sa 171. Najviši je na cijelom natjecanju švedski vratar Andreas Isaksson koji je visok 199 cm.

Govoreći o godinama, najstarije igrače imat će Irska, Rusija i Švedska s prosjekom od 28 godina, dok će najstariji sudionik Eura biti vratar Grčke sa 37 godina. Jetro Willems, 18-godišnji član oranja, bit će najmlađi koji je ikad nastupio na EP-u ako uđe u igru.

Nizozemska će biti najiskusnija momčad jer njeni igrači u prosjeku imaju odigrane 42 utakmice za reprezentaciju, predvođeni Van der Vaartom koji je nastupio 94 puta. Vratar Španjolske Iker Casillas bit će igrač s najviše iskustva, za svoju je reprezentaciju nastupio 129 puta. Najneiskusniji će biti Francuzi i Poljaci čiji igrači imaju prosječno 21 nastup za reprezentaciju.

Najučinkovitija momčad u kvalifikacijama bila je Nizozemska ukupno zabivši 37 pogodaka. Najmanje ih je postigla Grčka – 14, a šest od toga postigli su braniči. Klaas-Jan Huntelaar najbolji je napadač kvalifikacija sa 12 pogodaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije