Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE DOBAR SP

Hrvati slušajte: Legenda Argentine otkrila slabosti gauča

Argentina - Island
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
20.06.2018.
u 09:59

– Jedno je sigurno Messi ne dobiva pomoć suigrača kakvu je dobivao Maradona. Previše ovisimo o njemu.

Jedan od najboljih argentinskih napadača svih vremena Claudio Caniggia (51) smatra kako je obrana najveći problem gauča te činjenica da Lionel Messi nema pravu pomoć suigrača.

– Messi uvijek može sam riješiti utakmicu, a svi se boje i Higuaina premda je on u Argentini stalno kritiziran. Naša slaba strana je obrana – kazao je Cannigia u razgovoru za FIFA-u.

Caniggia se osvrnuo i na vječno pitanje tko je bolji ? Maradona ili Messi.

Argentina - Island
1/7

– Jedno je sigurno, Messi ne dobiva pomoć suigrača kakvu je dobivao Maradona. Previše ovisimo o njemu. Maradona je nogometni genij. No, i mi ostali preuzimali smo odgovornost. Ne možeš se uvijek skrivati iza Maradone. Ako igraš za Argentinu, moraš imati karakter, volju i ambiciju – kazao je argentinski napadač koji je ukupno 12 godina proveo u Europi igrajući za Romu, Veronu, Atalantu, Rangers...

Odigrao je pedeset utakmica za nacionalnu argentinsku momčad, bio je čak na tri Svjetska prvenstva (1990, 1994, 2002), a zanimljivo je da je nastupio i za dva najveća kluba i rivala argentinskog nogometa River Plate i Boca Juniors.

– Igrati na svjetskom prvenstvu nešto je posebno, nemoguće je to usporediti s drugim natjecanjima i turnirima. Najviše pamtim nastup u Italiji 1990. godine gdje je Argentina osvojila drugo mjesto iza Njemačke – dodao je.

Caniggia je uz Diega Maradonu bio najbolji argentinski igrač na tom prvenstvu, no zbog žutih kartona propustio je finale u kojem je Njemačka slavila 1:0.

Najviše pamti gol Brazilu za pobjedu 1:0 u četvrtfinalu.

– Nikada nisam osjetio toliko ponosa i sreće kao tada. Pogodak u polufinalu protiv Italije bio je možda i važniji, no gol protiv Brazila bio je poseban – kazao je.

Caniggia je bio poznat i upamćen po izuzetnoj brzini pa se čak prije nogometa pomalo bavio i atletikom. Zbog njegove brzine strahovali su protivnički obrambeni igrači i nisu se ustručavali zaustavljati ga na sve moguće dozvoljene i nedopuštene načine.

– Nažalost, danas je sve manje kvalitetnih i brzih krila. Dobro krilo uvijek može stvarati probleme suparničkoj obrani – kazao je Argentinac dodavši kako se do kraja turnira nada atraktivnom nogometu.

– Siguran sam kako će to biti jedno od atraktivnijih prvenstava. Postoji mnoštvo kvalitetnih igrača koji vole igrati prema golu  i zbog toga se nadam golovima – poručio je.


 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:56 20.06.2018.

a mi imamo slabosti i u obrani, i u napadu, sredini, krilima, špicama.. zaboravili kvalifikacije? ovo je sp, nema popravnog. prolazak skupine će biti veliki uspjeh. japan i senegal su pokazali jučer nešto. uozbiljiti se treba i početi igrati. argentina i island nisu nigerija koja nije ni napadala.

Avatar southman
southman
11:04 20.06.2018.

Upravo su se skrivali iza Maradone kojega su tukli kao konja i prije nego bi primio loptu, jer kada bi je primio makar i na svojoj polovici to je značilo jedino gol za Argentinu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije