Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
37:23

Hrvate su svi otpisali jer im treba čudo, no već su ga jednom učinili: Sjećate li se Poljske 2016.?

Hrvatska - Poljska
Foto: EHF
1/14
21.01.2024.
u 09:17

Kako su u prethodnoj utakmici posljednjeg kola EP-a 2016. Norvežani pobijedili Francuze, mnogi su pretpostavljali da je pred Hrvatskom nemoguća misija. No, hrvatski rukometaši vjerovali su do kraja i dokazali da za njih nemoguća misija ne postoji.

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je sinoć drugi poraz na prvenstvu te si je uz jedan remi i dvije pobjede maksimalno zakomplicirala život na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Više ne odlučujemo sami o sebi, odnosno čak i uz pobjede u dvije nadolazeće utakmice to ne bi bilo dovoljno za polufinale.

No, nada postoji u matematici. Naime, kockice se moraju poklopiti i rukometašima treba čudo da bi ponovno bili u igri za medalje. No, na tom putu već su nam pomogli Austrijanci koji su sinoć iznenađujuće izvukli remi protiv domaćina Njemačke. Da bismo ostvarili cilj, plan je sljedeći:

POVEZANI ČLANCI:

Prvo mi moramo pobijediti obje utakmice (Island i Njemačku). Austrija u dvije utakmice (Francuska, Island) ne smije osvojiti više od boda. Mađarska također ne smije pobijediti u preostale dvije utakmice (Njemačka i Francuska). Na kraju bi onda odlučivala gol-razlika. Kombinacija ima puno i sada je samo važno da se naši igrači “probude” jer još nije gotovo. Još smo “živi”, još smo u igri.

Iako se prema komentarima čine otpisani, sigurno se brojni sjećaju da se rukometaše ne smije tek tako otpisati. Učinili su to svi i prije osam godina na siječanjskom Europskom prvenstvu 2016. u Poljskoj.

GALERIJA: Evo kako je izgledala povijesna pobjeda protiv Poljaka

Hrvatska - Poljska
1/14

No dogodilo se čudo u Krakovu! Hrvatska je priredila najveću senzaciju u jednoj od najljepših večeri u povijesti hrvatskog rukometa! Iako su ih gotovo svi otpisali, izabranici Željka Babića, kojima je za nastup u polufinalu Europskog prvenstva trebala pobjeda od 11 razlike, savladali su Poljsku sa čudesnih 37:23 (15:10).

Kako su u prethodnoj utakmici posljednjeg kola Norvežani pobijedili Francuze, mnogi su pretpostavljali da je pred Hrvatskom nemoguća misija. No, hrvatski rukometaši vjerovali su do kraja i dokazali da za njih nemoguća misija ne postoji. Pobjeda koja je ušla u anale rukometa stigla je protiv domaćina koji je na kraju ponižen sa 14 golova razlike.

Sinoć se nakon Mađara tog povijesnog poduhvata u hrvatskom sportu prisjetio i aktualni izbornik Goran Perkovac.

– Svi se jako dobro sjećamo 2016. i Poljske kada su nam se također poklopili rezultati. I tada smo polufinale zavrijedili pobjedom nad domaćinom. Zašto se isti scenarij ne bi dogodio i ovdje. Daj Bože kada bi naša zadnja utakmica protiv Njemačke odlučivala o polufinalistu. Ako igramo zadnji tog dana sve će se znati. Ali, da bi uopće došli u kakvu-takvu šansu moramo u ponedjeljak svladati Island. Vrijeme je da ponovno pokažemo jednu dobru igru – rekao je Perkovac.

Vjerujete li vi da je to moguće?

Komentara 4

PA
pasodoble12
10:16 21.01.2024.

Volim sport pa normalno i rukomet, ali volio bih kad bi naši sportisti, a u ovom slučaju rukometaši prolazili dalje dobrim igrama i pobjedama, a ne nekim gatanjima, "digitronskim" računicama i prizivanjem čuda. U sportu svakako treba i sreće, ali bih i ja bio sretan da ih gledam u dobroj igri, pa ako izgube od boljeg, Bože moj. Ovako da prođu slabim igrama (osim sa Španjolskom što je bio vrhunac dobre igre) ostao bi mi pomalo gorak okus...

ST
sttipe
12:27 21.01.2024.

U nas je uvik samo 0 i 1, Da i Ne... Mi smo jedan normalan grad, i nije normalno da uzimamo medalje. A pogotovo, kad imamo mladu momčad, koja nije nešto lošija od ostalih, a mi ju opteretimo očekivanjima, koja mogu donit samo razočarenje, i možemo je samo spriječit da stasaju

AB
Abdalonim
10:30 21.01.2024.

Uvijek za naše kad daju sve od sebe. I kad lijepo igraju. Ali ove godine nakon Austrije odlučio više ih ne gledati. Nekad sam uživao u Balicevim majstorijama, Đombinim i Kalebovim letovima, snazi Lackovica i Metlicica, ali poslije nakon tolikoo pristranih suđenja za Francusku i Dansku i glupog turnirskog cijeđenja na eurima nemam više živaca za ovo. Vidim odlične vratare i neka simpatična mlada lica. Negdje među 5-6 najboljih jesmo i mislim da možemo još bolje, pa da vidimo sad ove dvije utakmice, a onda kval. za olimpijske ako upadnu ili svjetsko. Samo da se opet sve ne razbuca, ali Gobac ostane. Slaba igra jučer po meni je zbog Francuske. Nakon utakmica s njima naši uvijek budu ubijeni, izgubili ili dobili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije