Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP OPTIMISTIČAN

Hrgović: Srušit ću ga u trećoj rundi, no dobro će se provesti na Adventu

Filip Hrgović
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
05.12.2018.
u 14:41

Možda će se Perea dobro provesti u našem gradu u vrijeme Adventa, no u ringu se neće - poručuje hrvatski boksač

U trećoj Perea pada - uskliknuo je jučer Filip Hrgović usred javnog treninga posvećenog subotnjoj priredbi u Ciboninoj dvorani i svom drugom nastupu pred zagrebačkom publikom.

Za svoju osmu profesionalnu borbu, kao i za prethodnu, Hrgović se pripremao u Miamiju, u dvorani svog kubanskog trenera Pedra Diaza. Kao i uoči rujanskog okršaja s Amerikancem Mansourom, Filip je stigao šest dana prije borbe, što bi trebalo biti dovoljno da nema problema s vremenskom razlikom.

Više snage, manje kretanja

Naime, staro je pravilo da vam za izbjegavanje jet laga treba onoliko dana koliko je sati vremenska razlika na lokaciji na kojoj ste se pripremali.

A kako ga ne bi “prevarila” želja za popodnevnim spavanjem, Hrgović je na dan povratka iz SAD-a otišao na trening popraćen masažom, saunom i hladnom kupkom. Kad se pojavio u svojoj dvorani u Jelkovcu, obišao je sve novinare, kamermane, ton-majstore i pozdravio ih. Neke rukovanjem, a neke zagrljajem.

>> Pogledajte i otvoreni trening Filipa Hrgovića

Nakon što ga je Igor Čordaš, kondicijski mu trener, zagrijao, boksački dio treninga vodio je pomoćni trener Yousef Hassan Juka, inače glavni trener Boksačkog kluba Nokaut kojem je Filip predsjednik. Jer, glavni trener Pedro Diaz morao je nešto poslom skoknuti do Njemačke, no on bi već danas (11 sati) trebao biti na presici na kojoj će se pojaviti i Hrgovićev 25-godišnji ekvadorski protivnik Ytalo Perea (11 pobjeda, 3 poraza, 2 remija).

Na treningu pred televizijskim kamerama i objektivima fotoaparata Hrgović je odradio osam rundi. Prve tri u ringu, na fokuserima sa svojim Jukom, četvrtu na vreći, petu opet u ringu, baš kao i šestu kada je na redu bio “shadow” boks (borba s nevidljivim protivnikom). Potom je odradio rundu na krušci te rundu u preskakanju konopa.I ovaj put Hrga je bio jako dobre volje pa bi nakon svake runde zavrijedio aplauz članova svojeg tima, koje on zove “FH Team – podružnica Zagreb”. A uz njega su bili kondicijski trener Igor Čordaš, liječnica Marina Banović, fizioterapeutkinja Ivana Malčić, nutricionist Luka Marasović te vozači Luka i Tomislav Sabljić.

– Odradili smo jako dobar trening, a Pedro mi je kazao da je Filip dobro trenirao u Miamiju i da je imao 12 kvalitetnih sparinga s različitim suparnicima – kazao je Yousef Hassan.

Što su to radili na Floridi on i Pedro, Filip je ovako opisao:

– Pedro smatra da je moj boks po stilu još uvijek dosta amaterski, jer sam dugo bio boksač amater, pa želi unijeti više snage, a manje kretanja. Da ne trošim energiju na nepotreban tempo.

A sve to mogao bi u subotu osjetiti Perea kojem je, koristeći “trash-talk”, Filip u šali poručio:

– Možda će se Perea dobro provesti u našem gradu u vrijeme Adventa, no u ringu se neće. Idem sada po njega na aerodrom, lijepo ćemo ga ugostiti, a potom istući i poslati u Ekvador. Da jako dobro zapamti našu lijepu Hrvatsku – našalio se Hrgović.

Filip Hrgović
1/6

Stres je bio veći zadnji put

Dojma smo da je Filip opušteniji uoči svoje druge zagrebačke borbe nego uoči sraza s Mansourom.

– Jest, prošli sam put osjećao veći stres jer mi je sve bilo novo. Inače, ponosan sam što sam još jednu priredbu doveo u Zagreb i što će pred svojom publikom opet moći nastupiti i naša svjetska prvakinja Ivana Habazin.

U subotu je u Draženovu domu trebao nastupiti i Splićanin Petar Milas, 39. teškaš svijeta (Hrgović je 16.), no otkazao je zbog ozljede. Mogu li se jednog dana Filip i Petar susresti u borbi za neki naslov?

– Drago mi je da su dva Hrvata u top 40. Tko zna, možda Hrvati jednog dana zavladaju teškom kategorijom u svjetskom profi boksu – kazao je Hrgović dodavši da se za godinu i pol nada svojoj borbi za svjetski naslov.

– Ako pobijedim Pereu, trebao bih biti u top 15, a s još jednom pobjedom i u top 10. No, tko zna, možda ću izgubiti i možda se nikad neću boriti s borcima poput Wildera i Furyja.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:10 05.12.2018.

Jedva čekam !

SO
Sos
15:09 05.12.2018.

Naprijed Hrgovicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije