Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORI SE ZA ŽIVOT

Uznemirujuće: Legendarni boksač (41) završio u komi nakon žestokog nokauta

nokaut
Foto: Printscreen
03.12.2018.
u 10:19

Oleksandr Gvozdik prekinuo je petogodišnju dominaciju Stevensona, koji je upravo toliko držao WBC pojas poluteške kategorije.

Ukrajinac Oleksandr Gvozdik tijekom vikenda došao je WBC pojasa poluteške kategorije pobjedom u Quebecu nad Kanađaninom Adonisom Stevensonom. Ona ružnija strana ovo je vijest kako se Adonis Stevenson nalazi u bolnici na intenzivnoj njezi te kako je njegovo stanje kritično.

Oleksandr Gvozdik prekinuo je petogodišnju dominaciju Stevensona, koji je upravo toliko držao WBC pojas poluteške kategorije. Obranio ga je devet puta, svaki put nastupajući u svojoj Kanadi, no deseti put nije imao sreće. Gvozdik je došao kao svježa krv i vlasnik privremenog WBC pojasa, koji je nakon ove pobjede postao pravi, piše Fightsite.

Ukrajinski boksač, koji je zapravo onaj posljednji dio trojca Lomačenko-Usik-Gvozdik, tri fenomenalna boksača koji treniraju zajedno, do pobjede je došao nokautom 16 sekundi prije kraja 11. runde. Time je 41-godišnjem Stevensonu nanio drugi poraz u karijeri, a on se priključio svojim kolegama sa svjetskim pojasom. Obojica su bili s njim u kanadskom Quebecu.

Nažalost, pojavile su se vijesti o teškom stanju bivšeg prvaka. Naime, Stevenson je odmah nakon meča hospitaliziran, a objavljeno je da se nalazi na intenzivnoj njezi, odnosno da je u kritičnom stanju. Nigdje nije navedeno koji su razlozi, odnosno je li do problema došlo nakon udaraca koji su uzrokovali nokaut. Prijatelji kanadskog boksača poručili su fanovima da se mole za njegovo ozdravljenje.

Stevenson je inače rođen na Haitiu, a profesionalnac je postao tek 2006. godine, nakon relativno uspješne amaterske karijere. Najveći uspjeh u karijeri postigao je već kao 36-godišnjak, kada je osvojio WBC i The Ring pojas.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
11:13 03.12.2018.

"Nisu navedeni razlozi,radi cega je u komi"-dali je novinar normalan-valjda od" plemenite vjestine".

JA
japa
13:38 03.12.2018.

Čovijek umire a ovi se vesele.....bemti takvi sport!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije