Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POBJEDE

VIDEO Hrgović se vratio: Podcjenjuju mene i moj rad, u Hrvatskoj ima puno skeptika

Filip Hrgović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
26.08.2019.
u 17:46

- Deveta pobjeda, 13. sam na svijetu i sve je to super, ali znam da mogu više.

Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon što je s noći na subote na nedjelju u Meksiku nokautirao domaćeg borca Marija Herediju (26). Naš je boksač tako obranio WBC-ov internacionalni teškaški pojas i nastavio niz nepobjedivosti u profesionalnoj karijeri - devet mečeva, devet pobjeda i sedam nokauta.

>> Pogledajte kako je bilo na dočeku

 

 

- Osjećam se dobro, meč nije bio toliko težak kao kamp koji je trajao deset tjedana. Deveta pobjeda, 13. sam na svijetu i sve je to super, ali znam da mogu više. Ja znam da sam spreman, ali vi skeptici to ne znate. U Hrvatskoj ima dosta skeptika i euroskeptika. Osjećam se dobro i znam da mogu nokautirati svakoga.

- Od prvog meča sam spreman za sve i tko me želi razuvjeriti morat će me pobijediti - rekao je Hrgović o budućim protivnicima.

Hoće li mu biti teško naći protivnika?

- Nekim imenima se nije isplativo boriti sa mnom, vidjet ćemo. Trebam samo nastaviti pobjeđivati i brzo ću dobiti priliku - rekao je Hrgović.

Iduća borba bi mogla biti 7. prosinca.

- Ja to nisam spominjao, nisam htio, ali to je izjavio Eddie Hearn, a on je ozbiljan čovjek.

Sljedeće godine su Olimpijske igre.

- Želim nastupiti tamo i osvojiti zlato za Hrvatsku, ali vidjet ćemo kakve će biti obaveze - rekao je Hrgović pa dodao:

- Jedini problem je bio s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim boksačkim savezom. Moj trener koji me priprema za OI nikad nije ušao u sustav financiranja, a na taj način podcjenjuju mene, moj tim i moj rad.

Može li se taj odnos popraviti?

- Zasad je sve na obećanjima, zauzvrat što sam najtrofejniji hrvatski boksač protiv Mate Parlova - dodao je Hrgović.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:23 26.08.2019.

Hrga, pravi i pošteni Hrvati uvjek su uz tebe a ove skojevce i domaće izdajnike sramotu ljudskog roda nabiješ.

PF
propala.firma
20:10 26.08.2019.

Tomson pokreće Hrvate van granica mogućeg.To su shvatili Vatreni a i Hrgović.

SA
SI aka SI
10:31 27.08.2019.

kakve veze euroskeptici imaju sa skepticima u kontekstu Hrgovića, ne bih znao, ali na stranu to.....Prema rang-listama, trenutno je u teškoj 4-5 boksača (Joyce, Ajagba, Yoka, Dubois) s dosadašnjom karijerom sličnom Hrgovićevoj. 10-ak lakših mečeva, jednako toliko pobjeda i približavaju se vrhu divizije. Pokazuju potencijal, većina ima odličan amaterski pedigre i nema tu sumnjičavosti, jednostavno nisu još dokazani protiv jačh protivnika, što je u toj fazi karijere normalno. Na vrhu su i dalje četvorica (Ruiz, Wilder, Fury, Joshua), a između vrha i mlađih potencijala postoji još 10-ak vrlo dobrih boksača (Povetkin, Ortiz, Pulev, Parker, Kownacki itd + Usyk koji je prešao kao prvak iz kategorije niže). Ti između drže ključeve prema vrhu. Većinom imaju jako dobre omjere, neki od njih se još uvijek nadaju i uspeti na sam vrh, a ovi mlađi su im recimo smetnja. Poraz od njih bi ih udaljio od vrha, a pobjeda ne bi nešto specijalno donijela. Bore se međusobno za bolje pozicije na listama koje donose priliku za naslov. Obzirom da velika većina tih boksača ima ugovore s istim promotorima, kao i ovi mladi, u principu se svodi na to da je sve na poslovnoj procjeni promotora (tko mu nosi više love).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije