Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVOREN BOKSAČKI CENTAR

Hrgović: Ovaj je projekt vizionarski, a uskoro će biti otvoren i moj centar

18.04.2018.
u 11:53

– Već smo rezervirali Arenu za 8. rujna, kada bih se pred svojom publikom trebao boriti za neki pojas.

U nazočnosti najboljih boksača, čast da prereže vrpcu i otvori Boksački centar dobio je brončani olimpijac Filip Hrgović, a tu čast dodijelio mu je gradonačelnik Milan Bandić. A on se pak nekako držao drugog plana pa je čak i svoj govor sveo na minimum, a poslije otvaranja odjurio je bez izjave.

Tijekom najsvečanijeg trenutka, na Bandićev poziv, u ringu su bili Milun, Sep i Filipi, a Hrgoviću su asistirali brončani europski poluteškaš Damir Plantić te bivši profesionalni europski prvak Željko Mavrović, koji nije skrivao zapanjenost:

– Takvo što nisam vidio na ovim prostorima. Osim četiri ringa koji su preduvjet za najvažniji dio boksačkog treninga, a to su sparinzi, sjajno je i to što je riječ o prostoru velikih dimenzija, imam dojam da ovdje ne može biti zagušljivo kao u većini malih boksačkih dvorana u kakvima su mnogi od nas počeli boksati.

Hrgović u Areni 8. rujna

No, nije Mavrović žalio što nije imao takve uvjete.

– Možda čovjek ipak treba početi u šupi pa zaslužiti ovakve uvjete. Jer, onome tko ovdje počne boksati bit će sve prilično olakšano pa je pitanje hoće li svi to znati cijeniti. Zapravo, to je pitanje za psihologe, što je zapravo bolje. U svakom slučaju, zagrebački boksači više neće moći reći da nemaju uvjete. Hrvatski boks je to zaslužio jer je i sada sasvim dobar i zaslužuje takvo mjesto na kojem će se moći održavati gradska i hrvatska prvenstva, rekao bih čak i manje profesionalne borbe.

Mavrović se na kraju zahvalio Bandiću, baš kao i Filip Hrgović koji bi uskoro trebao otvoriti svoju boksačku dvoranu u Jelkovcu:

– Svjetski naslov napadat ću iz svojeg centra i hvala gradonačelniku za sve što čini za zagrebački sport. Ovo je vizionarski projekt. Kako smo i bez ovakva centra postizali dobre rezultate, nadam se da će ih sada biti još više. Jer, ovdje su bolji uvjeti nego u većini boksačkih kampova u svijetu, no boks je puno više od uvjeta za trening.

1/12

Hrga će boksati 8. lipnja u Münchenu, a posebno se raduje svom šestom profi nastupu.

– Već smo rezervirali Arenu za 8. rujna, kada bih se pred svojom publikom trebao boriti za neki pojas.

I hrvači bi voljeli takvo što

A ta borba mogla bi se promovirati upravo u ovom boksačkom centru koji je probudio apetite i gostujućim sportašima iz drugih sportova. U paviljonu broj 18 vidjeli smo cijelu gradsku borilačku elitu (karataše, džudaše, hrvače...) pa tako i hrvačku braću Žugaj. Nenad i Neven, profesionalni treneri pri Zagrebačkom hrvačkom savezu, kazali su:

– Hrvanju nedostaje centar u kojem bismo mogli raditi i reprezentativne pripreme, da ne moramo odlaziti u Mađarsku, u tamošnji olimpijski centar i trošiti novac. No, kada se prije dva mjeseca otvarala atletska dvorana, gradonačelnik je natuknuo da bi se morao graditi i hrvački centar.

No, prije toga će osvanuti gimnastički centar, o čemu nam je govorio europski prvak Mario Možnik.

– Mi bismo svoj centar trebali dobiti u Lučkom i taj je proces u tijeku. To je jedino što nam nedostaje jer vrhunske vježbače i trenere već imamo. Sviđa mi se što se Velesajam pretvara u sportski kompleks, neku vrstu nacionalnog sportskog centra u kojem će se pojačavati i sportski duh.

– Investitor je Zagrebački holding koji je dvoranu u najam dao Gradu, a on ju je prepustio ustanovi Upravljanje sportskim objektima koja ju je dala na korištenje gradskom savezu na 10 godina – pojasnio je predsjednik ZBS-a Nenad Ivanković. 

Komentara 2

JE
jejeee
12:39 18.04.2018.

jel moguce da se ovoliko uzdize jedna obicna dvorana sa ringom i par stolica?????? "ovo nema ni vegas" ????? strasno.

DJ
djukafusio
22:41 27.04.2018.

14. milijuna kuna, pa na što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije