Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
61. redovna sjednica

HOO potvrdio da će Hrvatsku u Tokiju predstavljati 50 sportašica i sportaša

Zlatko Mateša
Davor Javorović/Pixsell
09.07.2021.
u 07:25

Predsjednik HOO-a Mateša potvrdio je da će, prema aktualnom popisu, Hrvatsku u Tokiju predstavljati 50 sportašica i sportaša.

 Pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, u zagrebačkom hotelu Westin jučer je održana  61. redovna sjednica skupštine nacionalne olimpijske udruge, na kojoj je doneseno nekoliko iznimno važnih odluka.

Prva se odnosi na jednoglasno prihvaćeni prijedlog, prethodno usuglašen na prošlotjednoj elektroničkoj sjednici Vijeća HOO-a, o povećanju broja članova Vijeća za sedam novih članova (na ukupno 23) - tri iz nacionalnih saveza olimpijskih sportova te po dva iz saveza neolimpijskih sportova i županijskih sportskih zajednica. Imena novih članova Vijeća HOO-a s mandatom do 2024. bit će priopćena naknadno.

U točki o prijedlogu izmjena i dopuna Financijskog plana Hrvatskog olimpijskog odbora za 2021. godinu priopćeno je da je olimpijska udruga u razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja 2021. godine ostvarila prihode u iznosu od oko 70,6 milijuna kuna ili 37,26 posto od ukupno planiranih prihoda za navedeno razdoblje. Ukupno realizirani rashodi za razdoblje od 1. siječnja do 31. svibnja iznose oko 62,7 milijuna kuna ili 33,37 posto.

Važno je napomenuti da je HOO-u, prema financijskom izvješću za 2020. godinu, preostali dio viška prihoda, odnosno prenesenih neutrošenih sredstava iz izvora državnog proračuna u iznosu od 3,1 milijuna kuna, kao raspoloživi izvor financiranja za rashode tekuće ili narednih godina, prema vlastitom prijedlogu i uz odobrenje resornog ministarstva, preusmjerio u razvojne programe za sportaše i trenere u 2021. godini. Tako će u razvojni program za trenere biti preusmjereno 878.390,39 kuna, a u razvojne programe za sportaše 2.227.478,59 kuna. U programu sufinanciranja rada trenera je sto korisnika (dva više u odnosu na plan), a u razvojnim programima za sportaše 459 sportaša (48 više u odnosu na plan). Ukupni proračun HOO-a u olimpijskoj 2021. godini je oko 189 milijuna kuna.

Odlukom članova skupštine HOO-a, Hrvatsko sportsko penjački savez je iz statusa pridruženog člana HOO-a promoviran u punopravnog člana, kako i dolikuje olimpijskom sportu, pozicioniranom u programu Igara u Tokiju, ali i onih u Parizu 2024. godine.

Na kraju skupštine predsjednik HOO-a Mateša potvrdio je da će, prema aktualnom popisu, Hrvatsku u Tokiju predstavljati 50 sportašica i sportaša. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije