Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 219.

Može li Holly Holm po drugi put šokirati svijet i oteti naslov nedodirljivoj Cris Cyborg?

UFC 219.
Foto: Fight Channel
1/6
22.12.2017.
u 15:50

Borilački spektakl UFC 219. izdanjem kojeg predvode Cristiane Justino i Holly Holm u borbi za titulu ženske pero divizije

UFC će i ovu godinu ispratiti spektakularnim eventom i ujedno svojim 219. izdanjem kojeg predvode Cristiane Justino i Holly Holm u borbi za titulu ženske pero divizije, dok u sunaslovnoj borbi gledamo sukob stilova kad se u najpoznatijem oktogonu svijeta na suprotnim stranama nađu Khabib Nurmagomedov i Edson Barboza, piše Fightchannel.

UFC 219 pratite u noći sa subote na nedjelju, 31. prosinca od 4 sata iza ponoći samo na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Može li Holm ponovno šokirati svijet?

Upravo je ovo glavno pitanje koje se postavlja prije ovog eventa i upravo je zato Holly Holm dobila priliku napasti titulu pero divizije koju drži nedodirljiva Cris Cyborg koja je ujedno i sinonim za ovu težinsku kategoriju. Jer pero divizija postoji samo kao kategorija Cris Cyborg. Ne postoje službene rang ljestvice jer potpisanih borkinja jednostavno nema. One se ili uvoze iz Invicte ili prelaze iz bantama, kao što je riječ s Holly Holm. No Holm je već pokazala da može nastupati u ovoj kategoriji i svakako ima što ponuditi protiv opake Brazilke koja već 12 godina ne zna za poraz. Zamislite kakav bi to prevrat bio! A Holly je u tome već jednom uspjela kad je s trona skinula nekoć neuništivu Rondu Rousey.

I zato bi ova borba mogla ispisati povijest i odrediti najbolju borkinju svih vremena općenito.

Cris Cyborg (18-1 MMA, 3-0 UFC), koja je ove godine napunila 32 godine, pionirka je ženskog MMA-a i njezina je dominacija neosporiva. Nije izgubila od svog debija 2005. g., a 15 od 18 pobjeda je ostvarila nokautima. Bivša je Strikeforce i Invicta FC prvakinja, a onda je u srpnju u svoju kolekciju dodala i UFC titulu kad je tehničkim nokautom porazila Tonyju Evinger. Cyborg je porazila sva velika imena ženskog MMA-ja, uključujući i Ginu Carano u borbi za Strikeforce titulu 2009. u borbi koja se smatrala najvećoj borbom u povijesti ženskog MMA-a.

No borba s Holly Holm će Cyborg možda biti i najveći test karijere. Holm (11-3 MMA, 4-3 UFC) je sa svojih 36 godina već višestruko odlikovana boksačica koja je svoju karijeru započela 2002. i sakupila ‘score’ 33-2-3 s pojasima u tri različite divizije. U profesionalne MMA vode prešla je 2011., da bi 2015. potpisala za UFC i u svojoj prvoj godini ostvarila najveću pobjedu u MMA povijesti kad je nokautirala do tada nepobjedivu Rondu Rousey te postala bantam prvakinja na povijesnom UFC-u 193.

Ultimativni sukob stilova: Khabib Nurmagomedov protiv Edsona Barboze

U sunaslovnoj borbi UFC 219 eventa čeka nas i monstruozni okršaj izazivača lake divizije – Khabiba Nurmagomedova i Edsona Barboze.

Za neporaženog Nurmagomedova (24-0 MMA, 8-0 UFC) ovo će biti prvi nastup nakon studenog prošle godine kad je na UFC 205 eventu bio bolji od Michaela Johnsona. Početkom ožujka se na UFC 209 eventu trebao boriti protiv Tonya Fergusona za privremenu UFC titulu lake kategorije, no zbog medicinskih problema uzrokovanih skidanjem kilograma je otkazao nastup samo dan prije održavanja borbe.

Barboza (19-4 MMA, 13-4 UFC) također nije puno nastupao u posljednje vrijeme. Ove godine je nastupio tek u ožujku, kad je savladao Beneila Dariusha nokautom u drugoj rundi. Prethodnu borbu je imao još sredinom 2016. godine, kada je bio bolji od Gilberta Melendeza. Trenutno je unutar niza od tri pobjeda i ako savlada Nurmagomedova svakako bi trebao dobiti priliku napasti titulu.

UFC Linekeru za kraj godine ostvario želju

Tu je i borba Johna Linekera protiv Jimmieja Rivere, vrlo značajna za bantam kategoriju. Rivera je dobio zamjenskog protivnika umjesto originalno zamišljenog Dominicka Cruza, a Lineker borbu koju je želio.

Osmoplasirani  borac bantam divizije, John “Hands of Stone” Lineker (30-8 MMA, 11-3 UFC), borio se u listopadu na UFC Fight Nightu u Sao Paolu te je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Marlona Veru. No neovisno o tome je pristao uskočiti u ovaj dvoboj. Brazilac je pobijedio u sedam od osam posljednjih dvoboja, a jedini poraz mu je onaj od trenutačnog prvaka TJ Dillashawa. Ovaj 27-godišnji izazivač je također skočio gotovo na sam vrh rang ljestvice u bantam kategoriji nakon što se godinama mučio spuštati kilažu u muha diviziji.

Rivera (21-1 MMA, 5-0 UFC) ima čak 20 pobjeda zaredom, a posljednji poraz je ubilježio davne 2009 godine. U UFC-u je odradio pet mečeva uz posljednje slavlje protiv Thomasa Almeide jednoglasnom odlukom sudaca na UFC on FOX-u 25, koji se održao u srpnju. Pobjedom u ovom dvoboju smiješi mu se izazivačka pozicija. Međutim, i Lineker se može mnogočemu nadati ukoliko savlada za sada nevjerojatno uvjerljivog protivnika.

Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza

Petoplasirana Carla Esparza (12-4 MMA, 3-2 UFC) imala je uspona i padova od kad je izgubila u borbi za titulu protiv Joanne Jedrzejczyk na UFC-u 185 u travnju 2015. No u oktogon će ući s pobjedom nakon što je u zadnjem nastupu jednoglasnom odlukom porazila Marynu Moroz na UFC Fight Nightu 112 u lipnju.

Esparza će svakako dati sve od sebe da ne postane najvrjedniji skalp u kolekciji dvanaestoplasirane Cynthije Cavillo (6-0 MMA, 3-0 UFC) koja je debitirala u UFC-u na UFC-u 209 u ožujku kad je u zadnji tren upala kao zamjena. Calvillo je od tada u oktogonu nanizala tri pobjede te joj je ova borba prilika da postaje prva i jedina UFC borkinja s četiri pobjede u 2017.

Povratak ‘The Natural Born Killera’

Glavni dio UFC 219 priredbe otvorit će bivši WEC velter prvak i privremeni UFC prvak velter divizije Carlos Condit koji će se u kavezu okušati s Neilom Magnyjem.

Condit (30-10 MMA, 7-6 UFC) se nije borio preko godinu dana od kad ga je u prvoj rundi na predaju prisilio Demian Maia u kolovozu 2016., što mu je bio i drugi poraz zaredom. Prije toga je izgubio tijesnom podijeljenom odlukom od tadašnjeg prvaka Robbieja Lawlera na UFC-u 195 u onome što je postala borba 2016.

Neil Magny (19-6 MMA, 12-5 UFC) će se također pokušati vratiti na pobjedničke staze. Od 2014. do 2016. pobijedio je u 10 od 11 borbi, ali od tada je izgubio dvaput, uključujući i poraz prisilom na predaju u prvoj rundi od Rafaela dos Anjosa na UFC-u 215.

UFC 219 pratite u noći sa subote na nedjelju, 31. prosinca od 4 sata iza ponoći samo na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije