Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francis Ngannou

Predator je bio beskućnik i prijeti Miočiću: Tvoje vrijeme je prošlo

05.12.2017.
u 08:21

Nakon što je nevjerojatno moćnim lijevim aperkatom u carstvo snova poslao Alistaira Overeema, 31-godišnji Kamerunac Francis Ngannou posao je i službeni izazivač UFC-ova teškaškog prvaka Stipe Miočića.

Vlasnici UFC-a zadovoljno trljaju ruke jer im se smiješi borba koju neće morati prodavati. Jer, ovaj dvoboj prodavat će se sam od sebe, bez “trash talka” i bilo kakvih medijskih “navlakuša”. Bit će dovoljno napisati “Predator” vs. “Vatrogasac” što bi mogla biti jedna od najvećih teškaških borbi ikad održanih u najjačoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe.

Nakon što je nevjerojatno moćnim lijevim aperkatom u carstvo snova poslao Alistaira Overeema, 31-godišnji Kamerunac Francis Ngannou posao je i službeni izazivač UFC-ova teškaškog prvaka Stipe Miočića. Štoviše, već je i sam predsjednik UFC-a Dana White objavio da je njihov međusobni okršaj borba na kojoj su upravo počeli raditi, a neizvjesno je samo kada će se ona održati.

Miočić već žestoko trenira

Samouvjereni afrički gromovnik ističe da želi tu borbu što prije jer želi što prije postati prvim Afrikancem prvakom UFC-a pa nije nemoguće da se to dogodi već 20. siječnja za kada najjača organizacija slobodne borbe ima zakazanu priredbu u Bostonu.

1/8

Pitanje bi li to bilo prekratko vrijeme aktualnom prvaku za pripremu ljude oko Stipe Miočića ni najmanje ne zabrinjava jer njihov je pulen već nekoliko tjedana u žestokom treningu. Američki Hrvat predvidio je ovakav ishod i ovakvu euforiju oko Ngannoua pa je počeo trenirati na vrijeme.

– Recite Stipi da ja dolazim i da mi je on na putu da uzmem pojas. Hvala mu što ga je čuvao za mene, no to je vrijeme prošlo. To je moj pojas – kazao je Ngannou.

I dok su se novinari s MMA scene raspisali da nikad nisu vidjeli teškaša koji udara kao Ngannou, gladijatora koji je svojih posljednjih šest borbi riješio prekidima unutar prve ili druge runde, UFC-ov šef Dana White mudro ističe:

– Ne žurite s procjenama. Stipe je brz i pokretljiv borac, a i sjajan je atlet. Ngannou jest teži i snažniji, nije tako brz kao Stipe. Bit će to zabavan sudar različitosti. Ngannou je poseban, a Stipe je vrlo brz i ima nokautersku snagu.

Teška životna priča

Ako postoji išta što može ublažiti instantno uzbuđenje vezano za borbu koja je mjesecima ispred nas, onda je to situacija s Miočićevim ugovorom koja se, čini se, ipak popravlja. Stipe je bio vrlo nezadovoljan činjenicom da je dobivao manje novca nego dva njegova prethodna izazivača (Dos Santos, Overeem) koje je nokautirao u prvoj rundi.

A borba će biti tim zanimljivija jer obojica imaju zanimljivu životnu priču. Miočić je vatrogasac koji to ne želi prestati biti ni sada kada je na krovu svijeta, a Ngannou je borac koji je još kao gladni kamerunski klinac, radeći kao 12-godišnjak u pješčari, sanjario o svemu ovome. Činio je to i dok je radio brojne fizičke poslove, baš kao i po dolasku u Pariz kada je s 26 godina bio beskućnik koji spava gdje god stigne, pa tako i u dvoranama u kojima je trenirao.

Komentara 1

KA
kacavenda
08:34 05.12.2017.

Hahaha, slozit ce ga stipe ko metar drva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije