Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Hokej na ledu: Besprijekorna Hrvatska upisala pobjedu i protiv Izraela

Zagreb: Hokej na ledu, prijateljska utakmica, Hrvatska - Slovenija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
19.04.2023.
u 15:40

Na turniru u Španjolskoj Hrvatsku očekuju još dvoboji protiv dva najjača konkurenta za prvo mjesto koje vodi u Diviziju I skupinu B, protiv Gruzije u petak te domaćina Španjolske u subotu.

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u svom je trećem nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu Divizije II skupine A u Madridu ostvarila treću pobjedu svladavši Izrael sa 12-1 (4-1, 4-0, 4-0).

Hrvatska je ponovno odlično započela dvoboj i nakon manje od 10 minuta već imala osjetno vodstvo od 3-0 zahvaljujući Borni Renduliću (0:54), Luki Jarcovu (4:08) i Luki Mikuliću (9:21). Aviv Milner (16:00) je smanjio na 3-1, da bi Dominik Čanić (17:31) odveo Hrvatsku do prednosti od 4-1 nakon prvih 20 minuta.

U drugom dijelu su Vito Idžan (23:26), Alex Dimitrijević (28:18), Lorian Bezuk (37:11) i Borna Rendulić (39:05) pogađali za 8-1, da bi u završnici dvoboja Luka Mikulić (55:57) s jednim, Karlo Marinković (56:34, 59:26) s dva i Dominik Kanaet (59:38) s jednim golom postavili konačni rezultat.

Hrvatska je na vrhu skupine s maksimalnih devet bodova, dok je Izrael i nakon tri nastupa bez bodova. Na turniru u Španjolskoj Hrvatsku očekuju još dvoboji protiv dva najjača konkurenta za prvo mjesto koje vodi u Diviziju I skupinu B, protiv Gruzije u petak te domaćina Španjolske u subotu. I Gruzija i Španjolska su dosada osvojile po maksimalnih šest bodova uoči njihova međusobnog ogleda kasnije u srijedu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije