Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO NASTRADAO

Heroj! Osvojio medalju niti godinu dana nakon stravične nesreće i kome

Mark McMorris
Foto: Reuters
1/10
11.02.2018.
u 13:01

- Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati - rekao je McMorris.

Kanadski daskaš na snijegu Mark McMorris u nedjelju je osvojio brončanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini slopestyle niti godinu dana nakon stravične nesreće u kojoj je u ožujku prošle godine zadobio ozljede opasne po život - 17 prijeloma kostiju, probušeno plućno krilo i uništenu slezenu.

Prilikom pokušaja izvođenja elementa koji je uključivao okret od 1440 stupnjeva McMorris je udario u stablo te mu je tom prilikom eksplodirala slezena, probušeno mu je plućno krilo, te je slomio čeljust, zdjelicu, lijevu ruku i nekoliko rebara. Zbog ozbiljnosti ozljeda liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome.

Uslijedio je višemjesečni oporavak, a već u studenome prošle godine McMorris se natjecao u Svjetskom kupu i - pobijedio!

- Ne želim danas mnogo razmišljati o onome što je bilo, samo mi je drago da mogu ponovno daskati - rekao je McMorris.

Za McMorrisa ovo je druga olimpijska medalja koju je osvojio, bio je brončani u slopestyleu i prije četiri godine u Sočiju. 

Američki tinejdžer Gerard zlatni u slopestyleu

Američki tinejdžer, 17-godišnji Redmond Gerard novi je olimpijski pobjednik u daskanju na snijegu u disciplini slopestyle, on je za svoju izvedbu u finalu ZOI u Pjongčangu dobio ocjenu 87.16 i tako za 1.16 bodova nadmašio srebrnog Kanađanina Maxa Parrota, odnosno 1.96 bodova više od još jednog Kanađanina, Marka McMorrisa koji je osvojio broncu.

Gerardu je pobjedu donio savršen doskok nakon okreta za 1440 stupnjeva. Time je donio prvu medalju za SAD na Igrama u Pjongčangu.

Zanimljivo, McMorris (24) je i prije četiri godine u Sočiju bio brončani.

Najviše razloga za tugu imao je četvrtoplasirani Norvežanin Staale Sandbech (24). On je prije četiri godine u Sočiju osvojio srebro te je bio veliki favorit za osvajanje medalje u Pjongčangu, ali 81.01 bod u finalu nije bio dovoljan.

SAD - Finska 3-1

Braniteljice naslova olimpijskih pobjednica u hokeju na ledu, reprezentativke SAD-a u svom su prvom nastupu na ZOI u Pjongčangu u susretu 1. kola skupine A svladale Finsku sa 3-1 (0-1, 2-0, 1-0).

Finkinje su iznenađujuće povele golom Venle Hovi pet sekundi prije kraja prve trećine. No, u drugom dijelu utakmice Amerikanke su preokrenule rezultat, prvo je Monique Lamoreux-Morando sredinom trećine poravnala golom s igračicom više na ledu, da bi ubrzo potom i Kendall Coyne uspjela svladati inače odličnu finsku vrataricu Nooru Raty za vodstvo od 2-1.

U posljednjih 20 minuta Finkinje su imale nekoliko izglednih prilika za poravnanje, no nakon što ih nisu iskoristile Dani Camaranesi je pogotkom u praznu mrežu 15 sekundi prije kraja postavila konačnih 3-1.

U drugom susretu 1. kola ove skupine od 13.10 sati igrat će Kanada i Rusija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije