Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za 61. naslov

Hamilton i Alonso čak ni u svojoj momčadi nisu prvi

Massa Alonso
AFP
11.03.2010.
u 11:49

Fernando Alonso je u omiljenoj Michaelovoj igrački ferrariju, razlog više za osvetu za posljednje dvije sezone.

Silne promjene u pravilima, povratak Michaela Schumachera, odlazak Kimija Räikkönena, transferi Alonsa u Ferrari i Buttona u McLaren, prošlogodišnje ludilo i senzacionalni naslov Brawn GP-a, samo nam ukazuju da u sezonu koja je pred nama ne možemo ući ni s jednom sigurnom tvrdnjom. Da je naknadno Stefan GP uspio dobiti licenciju za nastup ove sezone, na startu VN Bahreina pojavilo bi se čak pet bivših svjetskih prvaka. Ipak, Jacques Villeneuve nije dobio tu mogućnost da bude među sretnicima koji će startati u jednu od najiščekivanijih sezona.

Pet kandidata za naslov

Sigurno je da nas čeka nikad neizvjesnija borba u koju kreću čak četiri bivša svjetska prvaka. Michael Schumacher iza sebe ima sedam naslova prvaka, a povratkom i sjedanjem u Mercedesov bolid želi se osvetiti Alonsu i klincima na čelu s Hamiltonom pokazati zašto ga se smatra najvećim u povijesti autosporta.

I dok protiv Hamiltona još nije imao priliku natjecateljski voziti i nije stvoreno suparništvo, novi ferrarijevac Alonso Michaelova je rak-rana. U posljednje dvije sezone u Ferrariju upravo je Španjolac Schumachera spriječio u pohodu na osmi naslov. Fernando je sada u najdražoj Michaelovoj igrački, što Nijemcu daje veliki razlog da osveti svoje posljednje dvije sezone u propetom konjiću. Michaelu je najvažnije da dobro započne sezonu, jer za razliku od Alonsa i Hamiltona, njegov je status prvog vozača u momčadi nedodirljiv.

Hamilton, a posebno Alonso morat će prvo dokazati da su u svojim ekipama broj jedan, a tek potom da su i najbolji vozači na svijetu. Jer branitelj naslova Button i Massa uvjereni su da bi ova sezona mogla biti njihova.

Kubica iznenađenje

Prema svim pokazateljima, jedan od te petorke bi najkasnije 14. studenoga ove godine trebao podići pehar namijenjen najboljem. Ali prošla sezona pokazala je da ništa ne smijemo uzimati sa sigurnošću, te ćemo zasigurno puno pametniji biti nakon početnih utrka. Ipak, u ovoj sezoni očekuje se i dalji napredak Red Bulla, a posebno njegova vozača Sebastiana Vettela, koji je prošle sezone gotovo do samoga kraja bio u utrci za naslov.

Svakako treba pripaziti i na Renault. Iako nema baš prevelikih poveznica s bivšom momčadi, uspije li se stabilizirati nakon turbulentnih sezona, na čelu s Robertom Kubicom mogao bi iznenaditi. Ostali su tu da popune broj i pokušaju osvojiti pokoji bod, jer im način bodovanja to omogućava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije