Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometni biser

Halilović (16) izabrao je broj 28 - s njim je počeo i Cristiano Ronaldo!

'31.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva HNL kadeti, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Alen Halilovic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
22.09.2012.
u 11:00

Halilhodžić: Ne bude li fizički i psihički spreman, bolje da još ne zaigra u Ligi prvaka

Naravno da Alen Halilović (rođen 18. lipnja 1996. godine) nije slučajno završio na Čačićevu popisu za Ligu prvaka. Dinamov marketing i te kako vodi računa o svakom detalju, osobito o igračima koji su \"najvitalniji klupski interes\", pa je, nakon podbačaja publike na utakmici s Portom, već spreman plan B za privlačenje navijača: Alen Halilović u prvoj momčadi protiv PSG-a i kijevskog Dinama! Samo radi njega doći će još nekoliko tisuća ljudi...

Dovoljno će biti desetak minuta da dečko ne izgori, samo da Zagrepčanima pokažu najveći biser nogometne škole i hrvatskog nogometa. Bit će to i magnet za skaute najvećih klubova, dječakova cijena odmah će poskočiti za nekoliko milijuna, a Dinamov rezultat neće trpjeti. U Ligi prvaka s plavima ionako nema neizvjesnosti...

Najzahtjevniji projekt

Alen Halilović je najzahtjevniji i najambiciozniji Mamićev projekt posljednjih godina. Najprije je trebalo nagovoriti oca Sejada da se othrva bogatim ponudama iz Španjolske i ostavi dečka u Dinamu, a sada ga s nepunih 16 i pol treba staviti u izlog i, uz Čačićevu pomoć, dizati cijenu u nebo. Nagađa se da je posrijedi talent Modrićevih razmjera, te da bi jednoga dana mogao dosegnuti i Lukine brojke. Ne u postignutim pogocima (u tome će sigurno biti bolji), naravno, nego u milijuna eura.

Zlobnici će reći - da su u Dinamu dosljedni, sada bi Alena, kao što su Luku, trebali poslati u mostarski Zrinjski na kaljenje. Srećom, ovaj dragi kamen su prepoznali, dok su sirotoga Modrića sa 17 godina, zajedno s Džidićem i Landekom, poslali na BH \"ratište\", pa \"nek\' se vrati ako preživi\". Tko li je bio taj vizionar...

No, je li Alenovo priključivanje prvoj momčadi i debi u Ligi prvaka doista nužno u ovoj dobi? Može li naškoditi dečku?

- Nije problem u godinama, nego u fizičkoj konstituciji igrača. Ja ga ne poznajem, ali znam da su utakmice u Ligi prvaka vrlo zahtjevne, čak brutalne i mogu negativno djelovati na psihu igrača. To su velika iskušenja i za njih treba biti potpuno spreman. Dakle, s takvim mladićima treba biti jako oprezan, postupno im davati priliku po 10-15 minuta, pa makar ta prilagodba trajala i godinu dana. Kažem, mladići u toj dobi znaju izgorjeti - kazao je bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić, koji je prvoj momčadi plavih priključio Matea Kovačića.

Da je Alen i zaigrao protiv Porta, ne bi bio najmlađi sudionik Lige prvaka. To je još uvijek Nigerijac Celestine Babayaro, koji je za Anderlecht 1994. godine zaigrao sa 16 godina i 87 dana. Međutim, Alen može postati najmlađi strijelac u Ligi prvaka. Taj rekord drži Ofori-Quaye iz Olympiacosa, koji je 1997. godine zabio sa 17 godina i 194 dana.

Čeka se eksplozija

Ni broj 28, s kojim će Alen istrčati ove sezone, nije slučajno odabran. U njemu je karijeru u Sportingu počeo - Cristiano Ronaldo i u debiju protiv Moreirensea postigao dva spektakularna pogotka. Imao je 17 godina, osam mjeseci i dva dana, a dres s brojem 28 zavitlao je u publiku. I Maksimir čeka svoga dečka s brojem 28. Pitanje je dana kada će eksplodirati poput velikog Portugalca.

Ključne riječi

Komentara 18

BI
billynik
11:23 22.09.2012.

Moj Dasoviću da li ti bar dobro plate za ovakav članak ili si se prodao za jednu večeru.

Avatar gadogadni
gadogadni
11:41 22.09.2012.

Strašn Dasoviću, pre strašno, napisano samo da bi se nešto napisalo...

DA
danijel00
11:05 22.09.2012.

decko jos nema nit nikakvu misicnu mase i sad bi ga se ubacivalo na takvu utakmicu?jedan start ostriji i ode sve u....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije