Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MADŽID ŠOŠIĆ

Hajdukovac iz BiH je jedan od najboljih igrača slovenske lige. Zašto ga Hajduk ne vraća?

Robert Matić / Hajduk.hr
10.01.2024.
u 13:54

Ako je Hajduk već odlučio vratiti Dominika Prpića koji u Radomlju i nije baš briljirao, zašto ne vratiti i Šošića koji je jedan od najboljih igrača susjedne nam lige, po svim mogućim parametrima.

Osim dovođenja novih igrača, u ovom zimskom roku se po pitanju prvenstvenog lidera Hajduka dosta pričalo i o angažiranju igrača iz juniorskog pogona te vraćanju igrača s posudbi. Tako je uoči početka priprema za proljetni dio sezone s posudbe u Hajdukovom klubu partneru, slovenskom prvoligašu Kalcer Radomlju vraćen 19-godišnji stoper Dominik Prpić koji se već u prvoj povratničkoj utakmici za Hajduk na pripremama protiv Aluminija u pobjedi 3:0 dokazao odličnim obrambenim reakcijama te je izvedbu okrunio i pogotkom. 

GALERIJA Hajduk je počeo s pripremama za proljetni dio sezone

1/5

Međutim, budući da je Hajdukova obrana ove sezone najbolja u ligi, a da je generalno mišljenje i struke i navijača da se u napadu puno više toga mora popraviti i osvježiti, prilično je neobično da se iz istog tog Kalcer Radomlja s posudbe nije vratio Hajdukov ofenzivac, 21-godišnji bosanskohercegovački nogometaš Madžid Šošić iza kojeg je fantastična polusezona u slovenskoj Prvoj ligi.

Riječ je o jednoj od najvećih nada BiH nogometa u proteklih par godina. Pažnju na sebe je skrenuo u sezoni 2018./2019. kad je u kadetskom prvenstvu postigao 23 pogotka i dodao osam asistencija za momčad Željezničara u prvom rangu BiH nogometa. Tada su ga tamošnji mediji prozvali novim Edinom Džekom, a nakon što je u idućoj sezoni nastupao u juniorskom rangu Željezničara, njegovu kvalitetu je prepoznao direktor Hajdukove akademije Boro Primorac zbog čijih je riječi kao 18-godišnjak došao u redove splitskog kluba. 

U sezonu 2020./2021. je paralelno igrao za tada još postojeći Hajduk II, ali i za juniorsku momčad Hajduka u kojoj je bio važan kotačić pri osvajanju juniorskog naslova HNL prvaka. Na ljeto 2021. godine je uslijedila posudba u Zrinjski iz Mostara, gdje je nakon samo šest utakmica doživio najteži trenutak dosadašnjeg dijela karijere - puknuće prednjih križnih ligamenata. Zbog toga je praktički propustio cijelu sezonu, a potom je na početku prošle sezone, dok se još vraćao na sto posto, otišao na posudbu u Radomlje.

VEZANI ČLANCI:

Nakon izvjesnog perioda prilagodbe Šošić se izborio za mjesto u prvih 11 Radomlja te sezonu 22./23. završio kao jedan od najboljih igrača kluba, s tri pogotka i pet asistencija u sezoni. Ove je sezone, pak, tek uslijedila njegova prava eksplozija. Prvo je u lipnju potpisao novi ugovor koji ga za Hajduk veže do ljeta 2026. godine, a po odlasku na novu jednogodišnju posudbu u Radomlje prometnuo se u jednog od najboljih igrača slovenske Prve lige. 

Gledajući sva natjecanja Šošić je za Radomlje u 17 ovosezonskih nastupa upisao osam pogodaka i dvije asistencije. Prema statističkim algoritmima tvrtke SofaScore, Šošić je s ocjenom 7,64 drugi najbolje ocijenjeni igrač lige u ovom trenutku, a ta ocjena još više dolazi do izražaja kad se uzme u obzir da je riječ o devetoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici u Sloveniji. Sa sedam pogodaka postignutih u prvenstvu je drugi najbolji igrač lige, a vrijedi istaknuti i da je prvi u rubrici upućenih udaraca po utakmici (3,7) te upućenih udaraca u okvir po utakmici (1,5), i k tome još i peti najbolji dribler lige (3,9 uspješnih driblinga po utakmici). 

VEZANI ČLANCI:

Statistike nam govore dosta o tome koliko je 21-godišnjak iz Bugojna dominantan u Sloveniji, ali isto tako nam puno govori i dojam. Šošić je ove sezone postizao golove škaricama, sjajne pogotke iz daljine, a čak je nekoliko puta opasno zaprijetio suparničkim vratarima direktno iz kornera. Driblinzima lakoćom zna napraviti višak za svoju momčad, a isto tako ima odlične centaršuteve, pogotovo iz 'halfspace' zona, odnosno iz polulijeve ili poludesne zone na terenu.

Naravno, teško je za očekivati da bi se Šošić odmah lako nametnuo kao Hajdukov prvotimac, ali s druge strane je činjenica da je u napadu tijekom utakmica češće potrebne zamjene i nekakva potreba za osvježenjem i novim momentom inspiracije, a da je isto tako češće moguće da se ozlijede ofenzivci kao što su se ove sezone već ozljeđivali pojedinci poput Benrahoua i Dajakua. S tim na umu, ako je Hajduk već odlučio vratiti Dominika Prpića koji u Radomlju i nije baš briljirao, zašto ne vratiti i Šošića koji je jedan od najboljih igrača susjedne nam lige, po svim mogućim parametrima.

Komentara 4

ST
sttipe
17:50 12.01.2024.

Ne dirati Jaru, iz okoline, koja mu evidentno odgovara!! Pogotovo s 1 bodom viška, i 7-8 prekaljenih igrača za njegovu poziciju! Polusezona je ništa, ako dobijemo od njega igračinu za 2 godine-SUPER!! Idealno bi ga bilo ostavit tamo, još polusezonu, a onda još polusezonu, u Varaždin ili Istru, jači klub, i jaču ligu. Da skupi nešto prvoligaškog iskustva, i ne prigori, kad se vrati!! Vrlo je mlad, šteta je da igra po 5 minuta..

BP
Besposlen pop
16:22 10.01.2024.

Jugonostalgičari, nositelji propalog bivšeg režima i njihovi potomci, polutani, srbokomunisti te svetosavski manjici podržavaju komunističkog zločinca Putina i rusku genocidnu agresiju dok mi ostali, obični i normalni građani domovine nam Hrvatske, svim srcem podržavamo napaćene Ukrajince 🇭🇷❤️🇺🇦 (Vidi im samo komentare 🤦‍♂️)

BP
Besposlen pop
16:03 10.01.2024.

Navodno voli jogurt i fritule

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije