Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA BIJELIH

'Hajduk trenutačno igra najbolje u Hrvatskoj. Ne znam što bi se moglo dogoditi da ne budu prvaci'

storyeditor/2023-12-07/PXL_121123_106043288.jpg
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
08.12.2023.
u 10:35

– Teško je nekoga izdvojiti. Reći da je Livaja najbolji, to se zna, pravi je vođa, kapetan. Sviđa mi se i kako igra Sahiti. Osim toga imamo sjajnu obranu. Ove dvije utakmice što dolaze, ne smijemo izgubiti. Protiv Dinama će biti teško, vratio im se Petković koji je odličan igrač. No, ne vjerujem da će nas dobiti u Zagrebu

Ova godina ili barem njezina druga polovica nekako je u znaku Hajduka. Splitski klub uspio je doći do brojke od 100.000 pretplatnika, konačno se stabilizirao pod trenerom Mislavom Karoglanom, a jesenski dio prvenstva završava kao prvak. Čekao je to 19 godina! Pa stoga kojeg god Hajdukovca da sada sretnete i pitate ga, reći će vam isto.

– Bit ćemo prvaci ove godine – to je nama rekao Vilson Džoni (73), legendarni nogometaš koji je dubok trag ostavio igrajući za Hajduk.

U nizu pobjeda

"Njegov klub" danas se od 17.30 sati sastaje s Lokomotivom u 17. kolu HNL-a. Računica je jasna – Hajduk je favorit, a to su osjetili i navijači koji su stvorili ogroman red dok su pred stadionom u Kranjčevićevoj čekali da kupe ulaznicu. Nema sumnje da će atmosfera biti sjajna.

– Vidjet ćete koliko će biti navijača splitskog kluba, igrat će kao da su u Splitu. Pobijedit ćemo Lokomotivu sigurno. Hajduk trenutačno igra fenomenalno. Tih nekoliko bodova dobro će doći da daju slobodu na upotrebu jer sljedeća utakmica je protiv Dinama. Ako i njega dobijemo, sigurno smo prvaci – kaže nam Džoni koji vjeruje igračima i stožeru.

GALERIJA Torcida spremna invaziju na Kranjčevićevu 

storyeditor/2023-12-07/PXL_121123_106043288.jpg
1/8

– Svjesni su da ne smiju propustiti ovu priliku, jesenski su prvaci. Nadam se da to neće prokockati.

Velik udio u ovom uspjehu ima i trener Karoglan, koji je momčad smirio i posložio.

– Odličan je, ako u sedam utakmica za redom pobijediš, znači da nešto i vrijediš. On ima znanje, želim mu samo sreću. Nije ni Ivan Leko bio loš trener, ali imao je neke greške. Karoglan je uspio, a tome se možda čak nitko nije ni nadao. To je velika stvar.

Hajduk za poraz ne zna od 22. listopada kada je izgubio od Osijeka 0:2, od tada je u naletu.

– Dečki igraju vrlo dobro, bolje od svih. Ne znam što bi se moralo dogoditi, a da ne uspijemo. Ako ovako nastave, nema zime, prvaci smo sigurno. Hajduk trenutačno igra najbolje u Hrvatskoj – kaže nam sugovornik pa dodaje:

– Teško je nekoga izdvojiti. Reći da je Livaja najbolji, to se zna, pravi je vođa, kapetan. Sviđa mi se i kako igra Sahiti. Osim toga imamo sjajnu obranu. Ove dvije utakmice što dolaze, ne smijemo izgubiti. Protiv Dinama će biti teško, vratio im se Petković koji je odličan igrač. No, ne vjerujem da će nas dobiti u Zagrebu. Bit će minimalno neriješeno – zaključio je Vilson Džoni.

VEZANI ČLANCI:

No, prije tog Dinama ipak je Lokomotiva. Znači, Hajduk obje utakmice do kraja godine igra u Zagrebu, a ovu prvu najavio je trener Karoglan.

– Lokomotiva voli igrati protiv velikih momčadi, ima dubinu i ove godine je uzimala bodove mnogima. Na nama je da budemo pravi u toj utakmici. Moramo biti spremni, a ne misliti jesmo li. Što se tiče terena, oni su isti za sve. Za nas je ovo ključna utakmica i tako smo se spremali. Gledao sam njihove utakmice. Igraju puno bolje nego što imaju bodova. Mlada i poletna su momčad, drugačija nego cijela liga. Uvijek rade dobar posao i imaju kontinuitet trenera. Nije se ništa mijenjalo da su bolji ili lošiji, oni su uvijek isti – rekao je trener Splićana svjestan činjenice da Hajduk protiv Lokomotive u gostima nije izgubio već više od tri godine. Osvrnuo se i na Rokasa Pukštasa na kojeg su Englezi bacili oko, a tamošnji mediji uspoređuju s Thomasom Mullerom i Marijem Pašalićem.

– Ima neke sličnosti s obojicom. To su već tipovi koji su osvajali ozbiljne stvari. Postoje još neki igrači koji su mu slični u Europi. Ima tajming sličan Pašalićevu po ulasku u prostor. No, ima on još pure za pojesti da bi se uspoređivao s njim.

VEZANI ČLANCI:

Karoglan je za kraj komentirao i zainteresiranost navijača za utakmicu u Kranjčevićevoj.

Nećemo razočarati

– Narod slavi, ali ljestvica je nerealna, nema previše slavlja. Jedini bitan datum je u svibnju, sve prije je uvertira. Kamo god idemo, punimo stadione, mi zadnjih godina nismo bili na ovoj poziciji. Drago mi je, nismo puno puta razočarali u zadnje vrijeme, nećemo ni ovoga puta u smislu stava i mentaliteta, na rezultat ne možeš uvijek utjecati. Treba se postaviti, muški odigrati i suprotstaviti se suparniku – zaključio je strateg Hajduka.

 

Ključne riječi

Komentara 9

DE
deps
12:23 08.12.2023.

Hajduk igra? Sve bez veze i slučajno - nabijanje i trčanje.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:53 08.12.2023.

Lako je pobjedivati kada ti na svakoj utakmici poklone barem jedan penal.

KU
Kujttim
14:13 08.12.2023.

Najveća kvaliteta Hajduka je vratar Ivan Lučić. Za vratara je brz, odlično igra nogom, siguran je u primanju povratnih lopti i brzo okreće stranu!!! Kada Lučić počne kiksati, a i to se može očekivati, vratiti će Lovru Kalinića na gol, biti će dobro jednu do dvije utakmice i onda će Lovre početi griješiti. Tu je šansa Dinama. Naravno, i ovo se može izbjeći, ali pod uvjetom da Hajduk počne zabijati više golova i da do golova dolazi na lakši način. Neki puta ima osjećaj da bez poklonjenog penala Hajduk ne može zabiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije