Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u startu

Hajduk otvara s tri derbija, no Livaji prijeti kazna koja bi Bijelima mogla zapečatiti sudbinu

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
12.06.2023.
u 13:28

Članak 84. Disciplinskog pravilnika propisuje novčane kazne, kao i zabrane igranja do šest utakmica, a u slučaju ponovljenog ili težeg djela, kaznu od tri do 12 utakmica. Livaja nije recidivist, ali lako je moguće da će ovoga puta dobiti nešto težu kaznu

U Hrvatskom nogometnom savezu održan je ždrijeb parova za iduću sezonu HNL-a. Posebno se ističu prva tri kola Hajduka koja će bijele odmah natjerati da u novu sezonu uđu snažno ako žele opstati i postići značajniji uspjeh. Već će 22. srpnja u prvom kolu na Maksimiru uslijediti derbi Dinama i Hajduka. Drugo kolo rezervirano je za Jadranski derbi s Rijekom, a u trećem idu u Pampas kod Osijeka. Ovo je raspored prvih devet kola za Hajduk:

1. kolo: Dinamo – Hajduk
2. kolo: Hajduk – Rijeka
3. kolo: Osijek – Hajduk
4. kolo: Hajduk – Slaven Belupo
5. kolo: Rudeš – Hajduk
6. kolo: Varaždin – Hajduk
7. kolo: Hajduk – Istra 1961
8. kolo: Gorica – Hajduk
9. kolo: Hajduk – Lokomotiva

GALERIJA Livaja provocirao Funcute, a nakon utakmice zapjevao pogrdnu pjesmu Šibenčanima

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
1/4

Međutim, Hajduk ima veliki problem. Bijeli još uvijek ne znaju hoće li moći računati sa svojim najboljim igračem, Markom Livajom. Livaja čeka odluku o kazni zbog pogrdnih pjesama i vrijeđanja navijača Šibenika nakon utakmice Hrvatskog kupa na Rujevici. Hajduk je utakmicu dobio, ali Livajina epizoda s megafonom u ruci i posebnom pjesmom Torcide za Funcute dovodi u opasnost otvorenje nove sezone.

"Freze, traktori i seoski putevi, p***e šibenske, p***e šibenske, dobit ćete batine", pjevao je Livaja s Torcidom, a Disciplinska komisija HNS-a sada mora odlučiti što učiniti s napadačem. Običaj je bio kazniti ih novčano, no Livaja već ima povijest neumjesnih izjava prema klupskim rivalima premda zbog vremenskog odmaka između slučajeva oni ne bi trebali utjecati jedan na drugog.

VEZANI ČLANCI:

Članak 84. Disciplinskog pravilnika propisuje novčane kazne i zabrane igranja do šest utakmica, a u slučaju ponovljenog ili težeg djela, kaznu od tri do 12 utakmica. Livaja nije recidivist s obzirom na to da je njegovo pogrdno skandiranje "Mrzin Dinamo, srpsko ime to" bilo prije godinu i pol, kada je kažnjen s 35 tisuća kuna. Ipak moguće je da će ovoga puta nešto gore proći, odnosno sa suspenzijom.

Problemi su se za splitskog napadača nastavili i na prvom treningu hrvatske reprezentacije na Rujevici kada se verbalno sukobio s nekolicinom gledatelja koji su ga vrijeđali, nakon čega je napustio reprezentaciju i neće igrati u završnici Lige nacija.

VIDEO Marko Livaja napustio hrvatsku reprezentaciju, više nije među vatrenima!

 

Komentara 13

DU
Deleted user
14:36 12.06.2023.

sve ispod 6 utakmica kazne plus novcana kazna bi bila podrska huliganima igracima i huliganima navijacima. ako se ne postupi ovako svi iduci problemi i huliganizam idu na racun hajdukovca kustica i hnsa

JA
janica79
15:34 12.06.2023.

Zabrana igranja za ML dok se ne kazne crtaći svastike na Poljudu!

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:21 12.06.2023.

Tko će im pucati penale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije