Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljava u Linzu

Hajduk nije pogriješio s posudbom Ljubičića. Problem je u ugovoru i dokazuje da ga nisu dovoljno cijenili

storyeditor/2022-08-07/PXL_WOR_060822_95000461.jpg
08.08.2022.
u 09:01

Mladi hajdukovac zabio je najbrži ligaški gol u povijesti LASK-a te je postao prvi u posljednjih 25 godina s četiri gola u istom dvoboju

Hajdukov nogometaš Marin Ljubičić (20) na posudbi u austrijskom LASK-u iz Linza zabija kao na traci te ruši rekorde kluba i austrijskog nogometa. Nakon prva tri kola uvjerljivo je najbolji strijelac lige sa šest pogodaka (idući na ljestvici je zabio dva), ali ni tu nije kraj njegovim postignućima.

Utakmicom protiv Wolfsbergera u kojoj je poentirao četiri puta ubilježio je nekoliko velikih postignuća. U utakmici protiv Wolfsbergera briljirao je s četiri pogotka za samo sat vremena igre, a njegov prvi pogodak pao je već u 27. sekundi, što je najbrži pogodak za LASK u povijesti austrijske Bundeslige. Nadalje, Ljubičić je jedan od samo tri igrača u povijesti austrijske lige s golovima u svoja prva tri nastupa u toj ligi. Ni tu nije kraj jer je mladi napadač postao prvi igrač LASK-a nakon 25 godina s četiri postignuta pogotka u jednom susretu.

Trener ga prerano izvadio

– Moram napredovati u svakom pogledu. U igri glavom, u snazi, količini ​​trčanja, igri lijevom i desnom nogom, također u završnici. Imam još dosta prostora za napredak – skromna je prva reakcija 20-godišnjaka iz Splita.

Još je raspoloženi Marin dodao: – Mislim da mi je dosad išlo prilično dobro. Nadam se da ću moći zadržati svoju kvotu golova. Želim ići korak po korak, ostati fokusiran i biti uz momčad. A golovi onda dođu sami od sebe, broj nije toliko bitan.

23.07.2022, TGW Arena, Pasching, AUT, 1. FBL, LASK vs SK Austria Klagenfurt, Grunddurchgang, 1. Runde, im Bild v.l. Hyunseok Hong (LASK), Marin Ljubicic (LASK) // during the Admiral Bundesliga, 1st round match between LASK and SK Austria Klagenfurt at the TGW Arena in Pasching, Austria on 2022/07/23. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Johann Groder Photo: EXPA/ Johann Groder/EXPA
Foto: EXPA/ Johann Groder

Austrijski mediji malo su zamjerili treneru Linza što je Ljubičića izvadio već u 60. minuti utakmice. Jer, kako je bio raspoložen, do kraja utakmice sigurno bi još koji put matirao vratara Wolfsbergera.

– Mislio sam da će se zapaliti kad ga je trener zamijenio u 60. minuti – rekao je Marc Janko, jedan od najuspješnijih austrijskih napadača u povijesti, koji sad radi kao komentator Sky Sporta, te dodao:

– Da su meni to napravili, bio bih nevjerojatno ljut.

Navijači LASK-a po društvenim mrežama slave Ljubičića, pišu da su dobili dragulj.

A sjajne Ljubičićeve igre pozorno prate i u njegovu matičnom Hajduku. No, vjerojatno se grizu zbog klauzule u ugovoru koju su potpisali. Naime, LASK se prilikom potpisa posudbe uspio izboriti da do kraja sezone može otkupiti Ljubičićev ugovor za svega 2,5 milijuna eura.

Prejaka konkurencija

Uz odlične ofenzivce Livaju, Kalinića, Sahitija, Biuka i Mlakara, Ljubičićeva minutaža u ovoj bi sezoni bila skromna, a tako ne bi mogao razmahati svoj neosporni talent. I zato je posudba bila logična za vodstvo Hajduka. Jer, na posudbama su se razmahali i igračine poput Luke Modrića, Eduarda da Silve, Lovrena, Ćorluke i mnogih drugih...

No, svi oni vratili su se u svoje matične klubove nakon posudbe. A Ljubičić se možda ne vrati. Zbog te klauzule koja je potpisana.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Komentara 2

OL
olujasviholuja2
19:22 09.08.2022.

Hajdukovci nemogu smisliti Mamića, a Mamić ima nos za kupiti, prodati, zaraditi za klub i za sebe

PE
Perspektivan
16:23 08.08.2022.

Pitanje svih pitanja je zbog cega mladi talenti u hajduku ne mogu ispoljit svoj talent te zbog cega igraju pod prevelikim opterecenjem !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije