Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI U OPUS ARENI

Hajduk je desetkovan uoči derbija! Nema Livaje, ali za igru je spreman Brekalo

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
Foto: Ivana Ivanovic /PIXSELL
1/5
02.02.2024.
u 10:22

Ovo će biti treći okršaj Hajduka i Osijeka ove sezone. Najprije je Osijek s 2:0 pobijedio na Poljudu u listopadu prošle godine, zatim je Hajduk na Opus Areni početkom studenog u zaostaloj utakmici trećeg kola SuperSport HNL slavio 1:0

Hajduk je proljetni dio sezone dočekao na prvome mjestu prvenstvene tablice HNL-a, no na zemlju ga je spustila Rijeka. Momčad Željka Sopića bila je prvi protivnik Splićana ove godine u ligi i na Poljudu je slavila 2:1 te zasjela na vrh.

Hajduk desetkovan

No vremena za tugovanje u splitskom taboru nije bilo jer već ove subote u 17.30 sati na Opus Areni Hajduk igra novi derbi u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a. Protivnik je Osijek.

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije na prepunom Poljudu uoči Jadranskog derbija

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
1/19

Trener "bijelih" Mislav Karoglan u ovom susretu neće moći računati na nekoliko važnih igrača. Emir Sahiti i Niko Siguro izostat će zbog tri žuta kartona, ozlijeđeni su Marko Livaja, Dario Melnjak, Ivan Perišić i Ferro, a Ismael Diallo je na Afričkom kupu nacija. Splićani će desetkovani istrčati u Slavoniji, a posebno ih može brinuti susret bez Livaje, kojeg neće biti oko tri tjedna. A statistika kaže da kada njega nema, obično nema ni bodova... No veseli ih činjenica što su, u odnosu na prijašnju utakmicu, jači za Josipa Brekala, koji se u ponedjeljak priključio "bijelima". U Split je došao na posudbu do kraja aktualne sezone.

Novi krilni napadač splitske momčadi došao je iz talijanske Fiorentine i kako Hajduk navodi – stigao je u izvrsnom fizičkom stanju te se odmah priključio punom trenažnom procesu i konkurirat će za dvoboj s Osijekom.

VEZANI ČLANCI:

Bivši dinamovac tako će navući bijeli dres i možda već u debiju zaigrati na velebnom izdanju Opus Arene. Bolji povratnički početak u HNL-u možda nije mogao ni zamisliti.

S druge strane bit će mu Osijek, Zoran Zekić i Ramon Mierez, koji se u HNL-u izdvojio na vrh ljestvice najboljih strijelaca. Trenutačno je na osam prvenstvenih pogodaka. Zanimljivo, Argentinac će protiv Hajduka biti iznimno motiviran jer ukupno je zabio 49 pogodaka za klub pored Drave, što znači da mu samo jedan gol nedostaje do okruglih, jubilarnih 50.

Karoglana to ne brine, njegov klub također ima razloga za slavlje. Na društvenim se mrežama Hajduk pohvalio da i ove godine ruši rekorde po brzini učlanjivanja. Naime, prošlu su godinu završili s više od 105.000 aktivnih članova, a samo u siječnju ove godine Hajduk je već došao do broja od 85.000 aktivnih članova.

VEZANI ČLANCI:

No vratimo se na sam derbi i recimo da će ovo biti treći okršaj Hajduka i Osijeka ove sezone. Najprije je Osijek s 2:0 pobijedio na Poljudu u listopadu prošle godine, zatim je Hajduk na Opus Areni početkom studenog u zaostaloj utakmici trećeg kola SuperSport HNL slavio 1:0.

Pajač glavni sudac

Dodajmo da će glavni sudac utakmice biti Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac bit će Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca Ivan Vučković, obojica iz Zagreba. 

VIDEO Poljud u deliriju: 30 tisuća ljudi zapjevalo je Dalmaciju

Komentara 2

KU
Kujttim
13:15 02.02.2024.

Sutra je Osijek gotovo ključna utakmica. Naime, nakon poraza od Rijeke, novi poraz od Osijeka bi trenera Mislava Karoglana, ali i čitavu momčad i klub, doveo na rub provalije. Uvijek možeš izgubiti jednu utakmicu, ali je problem, ako nakon te utakmice izgubiš još jednu. Dva poraza u nizu znače alarm.

KU
Kujttim
13:12 02.02.2024.

Izostanak Livaje je prednost. S nekoliko kilograma viška, a Livaja to ima, ne može biti dovoljno pokretljiv, agilan, brz i ne može trkom i pokrivanjem prema natrag pokriti rupe kad Hajduk nema posjed. Ovaj Livaja, nije onaj Livaja od prije 1 godinu i 6 mjeseci, tko to ne vidi, ne zna ništa o nogometu. Međutim, Hajduk ne samo da ima lošu i jalovu igru, malo dolazaka u šansu i malo golova, nego se ne vidi trenerski rukopis, ne uočavam automatizme u igri u napadačkoj trećini. Hajduk ima najbolju obranu, ali je u realizaciji tek peta momčad HNL-a, i tako se ne može osvojiti prvenstvo. Realizacija se mora poboljšati, a prethodno bi trebalo poboljšati i igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije