Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi se pojačavaju

Dinamo se ponovno interesira za Ramona Miereza. Evo za koliko bi ga Osijek mogao pustiti u Maksimir

Osijek: Okupljanje nogometaša NK Osijek i početak priprema za nastavak sezone
Davor Javorovic/PIXSELL
02.02.2024.
u 08:00

Dinamo je prodajom Ljubičića namaknuo nešto novca za blagajnu koja je tražila dodatno punjenje pa su ondje valjda spremni investirati u jačanje momčadi jer plavi za Rijekom i Hajdukom zaostaju četiri boda. Vide da je 'vrag odnio šalu' i da moraju ozbiljno zapeti da bi obranili naslov prvaka koji im je krucijalan, a moguće zanimanje za Miereza je i određena poruka Petkoviću.

Jučer je bio zadnji dan prijelaznog roka u najjačim ligama, Dinamo je zasad prodao Roberta Ljubičića u grčki AEK, on je već tamo odradio prve treninge. No u Maksimiru i dalje rade, još imaju dva tjedna vremena jer kod nas je prijelazni rok do 15. veljače i moguća su i nova pojačanja. Jedno je već stiglo, Koffi Kouao je 25-godišnji desni bek koji je stigao iz francuskog Metza, a taj igrač ima i dva nastupa za A reprezentaciju Bjelokosne Obale. S njim su plavi za milijun eura kupili igrača za poziciju koja je postala deficitarna. Tu je Stefan Ristovski, ali dugo neće biti Moharramija koji se ozlijedio igrajući za reprezentaciju Irana, a plavi za tu poziciju imaju još samo mladog Nou Mikića.

Osijek ih odbio i u kolovozu

No plavi tu vjerojatno neće stati, ponovno se govori o tome da žele Ramona Miereza, napadača Osijeka, vodećeg strijelca HNL-a s osam pogodaka. Nije to prvi put da plavi žele ovog Argentinca, i krajem ljeta je bila aktualna ta priča, ali nije se ostvarila iako je delegacija plavih bila na pregovorima u Osijeku.

GALERIJA Dinamo se oprostio od Ljubičića: 'Od srca ti hvala'

Osijek: Okupljanje nogometaša NK Osijek i početak priprema za nastavak sezone
1/4

– Točno je da su u ime GNK Dinamo u Osijeku boravili Darko Podnar, Dražen Miličević i Ives Čakarun vezano za mogući transfer Ramona Miereza. No iste večeri smo im zahvalili na zanimanju budući da smo kroz razgovor ostali daleko od iznosa koji očekujemo za našeg igrača. Kao ponajboljeg igrača NK Osijek i cijele lige za njega kontinuirano postoji puno interesa, ali u ovom trenutku Ramon Mierez nije na prodaju – rekao je krajem kolovoza član Uprave Osijeka Vladimir Čohar.

Dinamo je tada želio Miereza kao zamjenu za Brunu Petkovića koji dotad još nije produžio ugovor s plavima i bio je vrlo blizu odlasku. No, Osijek je tada za Miereza tražio bar pet milijuna eura jer od Alavesa ga je kupio za 2,5 milijuna, a španjolski klub ima pravo na još 20 posto od budućeg transfera, pa su u Osijeku zaključili da im prodaja za tri ili četiri milijuna eura koliko su plavi bili spremni platiti ne donosi dovoljno.

Sad se ponovno aktivirala ta priča iako je treba uzeti s dozom rezerve. Naime, Bruno Petković je još u Dinamu. Doduše, u posljednje vrijeme igra loše i klasični napadač koji je u suparničkom šesnaestercu sigurno bi im dobro došao. No teško da bi Petković i Mierez mogli igrati zajedno, a nije vjerojatno da će netko Petkovića poslati trajnije na klupu. Ili da će kupiti Miereza pa da on sjedi na klupi i čeka da izađe Petković. No nije nemoguće da plavi doista ponovno krenu po Argentinca s obzirom na tu lošu Petkovićevu formu i u Mierezu dobiju napadača za dulje vrijeme. Moguće je da će sad Osijek i pristati na ponuđena tri, četiri milijuna jer Mierezu ugovor ističe na ljeto sljedeće godine pa mu tada moraju ili produžiti ugovor ili ga prodati ako žele zaraditi. No u Osijeku, koliko znamo, i dalje nisu zainteresirani za prodaju.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je prodajom Ljubičića namaknuo nešto novca za blagajnu koja je tražila dodatno punjenje pa su ondje valjda spremni investirati u jačanje momčadi jer plavi za Rijekom i Hajdukom zaostaju četiri boda. Vide da je 'vrag odnio šalu' i da moraju ozbiljno zapeti da bi obranili naslov prvaka koji im je krucijalan, a moguće zanimanje za Miereza je i određena poruka Petkoviću.

Kulenović i Brodić u 'zapećku'

S druge strane, uz Petkovića plavi imaju Sandra Kulenovića i Frana Brodića koje su povukli s posudbi u Lokomotivi i Varaždinu, obojica su igrala jako dobro na pripremama, i što je još važnije, postizali su pogotke, pogotovu Kulenović koji je bio prvi strijelac plavih u pripremnim utakmicama. No u dvije odigrane utakmice nastavka prvenstva, protiv Lokomotive i Istre, nisu se naigrali. U debaklu s Lokomotivom (0:3) Brodić je igrao u drugom poluvremenu, a Kulenović je ušao u 77. minuti. Dok je protiv Istre Kulenović ušao u 89. minuti, a Brodić je ostao na klupi za pričuve.

Ako im ne vjeruju i ne daju im priliku kad Petković ne igra dobro, onda su ih nepotrebno vraćali u roster, osim ako ciljano nisu dovedeni samo da budu tu kad ne bude Petkovića. A ako plavi doista krenu po Miereza, onda je jasno da će njih dvojica definitivno ostati u zapećku ili će nekoga od njih do 15. veljače vratiti Lokomotivi odnosno Varaždinu.

Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
10:46 02.02.2024.

Petković skoro sigurno odlazi na ljeto, mada nigdje neće imati status kao u DInamu. Brodić i Kulenović su za sada samo zakrpe, Brodić donekle može zamijeniti Petkovića na poziciji polušpice, a Kulenović donekle igra slično kao kada je Petković u 16 metara. To su dvojica za jednog... Budući da Dinamo općenito igra loše, igra nije prilagođena igračima, onda jedan igrač manje u vezi, radi veliki problem cijeloj ekipi. Ako pogledate igrače, obrana je sada vrlo niska, te ju je prilikom nekog presinga vrlo lako prebaciti i napraviti kontru, plus svaki prekid s nabacivanjem je također veliki problem... Tu se baš vidi nedostatak planiranja i usklađivanja potreba kluba i ekipe. I tu se jako vidi nesposobnost uprave i nedostatak struke u klubu.

KU
kublajkhan
09:01 02.02.2024.

Ako još i njega dovedu, onda je stvarno kraj. Zar baš morate uništiti Dinamo do kraja?

MA
maltene
08:55 02.02.2024.

Nit im treba Mierez niti koje kakva lijeva krila, onaj Englez da išta vrijedi ne bi bio u Turskoj jer u zadnjem klubu Engleske je veća plaća nego bilo gdje, a Mierez da išta vrijedi ne bi sto godina bio u Osijeku. Ili neka dovedu pravo pojačanje ili neka igraju igrači ispod 20 godina pa možda nešto bude od njih. Sad su opet doveli veliko pojačanje iz Francuske koji ne može igrati za reprezentaciju ni pored igrača iz Hajduka. JBT pojačanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije