Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO BOD ZA HAJDUK

Hajduk ispustio prvo mjesto. Karoglan: 'Moramo pobijediti Belupo. To je imperativ!'

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/12
05.02.2024.
u 07:00

Derbi nije opravdao očekivanja, ni kod nas ni kod Hajduka. Defenzivno je to bilo dosta dobro, ali ofenzivno dosta slabo, rekao je Zekić

Nakon sedam uzastopnih međusobnih ogleda u kojima smo imali pobjednika, 104. ligaški ogled Osijeka i Hajduka završio je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Kad u utakmici ne postoji momčad koja je vidno zaslužila pobjedu u odnosu na suparnika, onda je ovakav ishod najpošteniji, a upravo se to dogodilo u derbiju 21. kola HNL-a na Opus Areni.

GALERIJA Osijek i Hajduk bez pobjednika! Bijeli već četiri kola ne znaju za pobjedu

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
1/12

Desetkovani Hajduk ovim rezultatom nastavio je svoj prilično slab niz od čak četiri utakmice bez pobjede, dok je momčad Zorana Zekića došla do boda, iako je osjećaj ljubitelja bijelo-plavih bio da su mogli uloviti i veći plijen pred lijepo ispunjenim stadionom, ali propustili su iskoristiti tu priliku.

Brekalo u početnoj postavi

Hajduk je pri izostanku Livaje i Sahitija u napadu počeo u napadu s debitantom Josipom Brekalom na lijevom krilu, neočekivanim desnim krilom Anthonyjem Kalikom te veteranom Nikolom Kalinićem u vrhu napada koji je ujedno bio i kapetan momčadi. Mikanović je pri izostanku Sigura bio desni bek, dok je Moufi startao na lijevom.

Osim nekoliko dobrih poteza Cokaja i Brekala, nismo ništa vidjeli do 33. minute, kad je nakon Brekalova proigravanja i Kalinićeva odlaganja lopte Moufi pogodio vratnicu.

VEZANI ČLANCI:

Dvije minute kasnije Opus Arena je eruptirala. Nakon sjajne kontre Osijeka, prodora Nejašmića i proigravanja Bukvića iz okreta je poentirao Mierez. Međutim, pogodak je opravdano poništen jer je Nejašmić u začetku akcije igrao rukom.

U drugom dijelu ipak se situacija malo rasplamsala. Hajduk je zadao prvi udarac u 57. minuti i došao u vodstvo nakon prekida. Raspoloženi Brekalo je izveo slobodan udarac, Šarlija osvojio duel u zraku, Krovinović snalažljivo vratio loptu pred gol, a sjajno se snašao Uremović koji je blokirao Nejašmićevo čišćenje lopte s gol-crte nakon udarca glavom Pukštasa, i tako se od Uremovića lopta odbila u gol. Zanimljivo, stoperu iz Požege i djetetu Cibalije bio je ovo prvi gol u dresu Hajduka, i eto, baš protiv svojih Slavonaca.

Mierez najbolji strijelac

Osijek je nakon kvalitetne akcije došao do izjednačenja u 72. minuti. Pušić je sa strane proigrao Lovrića u sredinu na rub kaznenog prostora, on je nakon jednog lažnjaka opasno prizemno pucao, Lučić je uspio odbiti loptu samo do igrača utakmice Ramona Miereza koji je kao pravi lisac čekao loptu i poentirao za 1:1.

VEZANI ČLANCI:

Argentincu je ovo deveti prvenstveni pogodak sezone čime se odvojio na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a.

– Derbi nije opravdao očekivanja, ni kod nas ni kod Hajduka. Defenzivno je to bilo dosta dobro, ali ofenzivno dosta slabo kod obje ekipe. Mislim da možemo i moramo puno bolje, ni jedni ni drugi nisu bolji. Bilo je to nekako kao da jedeš mlaku juhu. Jedeš samo da bi jeo, a nikakvog okusa nema – rekao je nakon susreta osječki strateg Zoran Zekić.

– Prvo poluvrijeme smo bili dobri, u najmanju ruku solidni. Igrali smo puno više nogometa nego u prijašnjim utakmicama. Dolazili smo u prostore u koje smo htjeli, ali donošenje nekih odluka nije bilo najbolje kad smo došli u te prostore. Žao mi je što tu neku inicijativu nismo okrunili pogotkom u prvom dijelu. Bilo je puno neforsiranih pogrešaka s obje strane, a na kraju je rezultat realan. Pokosilo nas je dosta toga. Kartoni, ozljede, Kalik i Lučić su igrali pod virozom, a zbog viroze nije bilo Žapera. Definitivno ne koristim to kao alibi i sa svim tim stvarima smo išli na pobjedu, nismo zadovoljni bodom i želimo krenuti s nekim pozitivnim nizom – rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan pa dodao:

– U zadnjoj trećini puno toga mora biti bolje, no vjerujemo da možemo zakotrljati još jedan sjajan niz. Nikola Kalinić izgleda jako dobro, gurao je 75 minuta, bilo nas je strah više. Mogli smo se bolje spajati oko njega...

Hajduk je već četiri utakmice bez pobjede.

– Treba podići momčad, ali moramo biti bolji sami od sebe. Treba nam impuls s klupe, bolji ulazak s klupe. Moramo pobijediti Slaven Belupo, to je imperativ – zaključio je Karoglan.

VIDEO Okupljanje navijača uoči utakmice Osijek – Hajduk

Komentara 9

Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:36 05.02.2024.

"Moramo pobijediti Belupo.".Pitam se kako.Pobjeda je ono,kad daš više golova,od protivnika!!!

ST
sttipe
08:25 05.02.2024.

Forsiraju se igrači koji ne stizu u blok.. I to je sva pamet. Da im dođe Platini, stavili bi ga igrat, jer je "za hnl svemirski brod"!! Pa kad u momčadi imaš 3-4 takva igrača, dobro si zasolija ostalima!!! Jedino Rjeka shvaća da u momčad mozeš stavit samo jednog igrača koji nije igra zadnjih 5-6 utakmica... I to se vidi. SAMO TO... Inače su teški prosjek.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
07:27 05.02.2024.

Hajduk ne može pobjediti ni kada im suci pomažu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije