Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI FAVORITA

Tko će na kraju sezone biti na tronu Prve HNL? Evo što kažu naše kladionice

Dinamo podignuo pehar za nalov prvaka Hrvatske
Luka Stanzl/PIXSELL
19.06.2022.
u 22:56

Prva HNL će zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru početi ranije nego inače, već 16. srpnja, a zbog toga su već i izašli službeni koeficijenti hrvatskih kladionica za osvajanje naslova prvaka u prvom razredu hrvatskog klupskog nogometa

Prva HNL će zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru početi ranije nego inače, već 16. srpnja, a zbog toga su već i izašli službeni koeficijenti hrvatskih kladionica za osvajanje naslova prvaka u prvom razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Očekivano, najmanji koeficijent ima hrvatski prvak Dinamo koji je osvojio 15 naslova prvaka u posljednjih 16 godina. Osim što su favoriti sami po sebi, na Dinamov koeficijent su sigurno utjecala i nova pojačanja, Josip Drmić i Robert Ljubičić. Koeficijent na Dinamovo osvajanje naslova je 1.70.

13.06.2022., Zagreb - Okupljanje i prvi trening igraca Dinama Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na tom popisu slijedi ih hrvatski doprvak i osvajač Kupa Hrvatske Hajduk. Iako je nekoliko igrača (Katić, Ferro, Posavec) napustilo redove splitskog kluba, koeficijent na osvajanje naslova prvaka "bijelih" je 2.20. Prema kladionicama postoji još samo jedan donekle ozbiljan kandidat za osvajanje naslova, a to je Osijek čiji je koeficijent kladionica za prvo mjesto na kraju sezone Prve HNL 5.00.

Rijekin koeficijent je drastično drukčiji nego što je bio prošle sezone. Zbog odlazaka trenera Gorana Tomića, kapetana Hrvoja Smolčića, najboljeg asistenta Roberta Murića i ponajboljeg veznjaka Domagoja Pavičića, Rijeka je na ogromnom koeficijentu 40 za osvajanje naslova prvaka, znatno veći od Hajdukovog i Osijekovog koeficijenta. 

13.02.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Osijek - HNK Rijeka. Lindon Selahi, Laszlo Kleinheisler Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nadalje, kladionice najviše šansi od momčadi izvan "velike četvorke" daju Lokomotivi koja ima koeficijent 200, iza njih je Gorica s koeficijentom 300, a gotovo nikakve šanse se, očekivano, ne daju društvu s donjeg dijela ljestvice, Varaždinu, Istri 1961, Šibeniku i Slaven Belupu, na čije je osvajanje naslova Prve HNL koeficijent identičan, 500.

>> Pogledajte kojih se igrača rješava Hajduk

Komentara 4

DU
Deleted user
08:26 20.06.2022.

Sudac jović koji je sudio finale kupa i neopravdano podijelio kartone rijekinim igračima a za korist hajduka nebi trebao više suditi 1.hnl

RA
radolizem
09:13 20.06.2022.

Dinamo se mora riješiti Perkovića da opet ne uđe u finiš sezone sa samo 3-4 boda prednosti i u strahu.

RE
RedTree
00:54 20.06.2022.

Kada ćemo konačno dobiti suđenje na europskom nivou!? Previše izgleda sudačkih grešaka i loše osuđenih utakmica. Onaj sudac Lovrić je imao previše grešaka, možda u drugu ligu. Dinamu zadnja tri gostovanja isti sudac Zebec sudi, a derbi s Osijekom sudi sudac iz Zagrebačke županije, jel moglo malo dalje!? Cijelu sezonu samo pet utakmica Dinamu sudili izgleda suci iz Slavonije i Dalmacije, niti jednu ovo proljeće izgleda. A suce vodi čovjek koji je partijao s igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije