Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogomet

Gremio i Lanus u finalu Cope Libertadores

Gremio
Foto: Reuters/PIXSELL
02.11.2017.
u 10:40

Prva finalna utakmica igrat će se 22. studenoga u Porto Alegreu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Lanusu.

U finalu ovogodišnje Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka, igrat će nogometaši brazilskog Gremija i argentinskog Lanusa.

Nakon što je Lanus izborio plasman u finale svladavši u polufinalu mnogo poznatiji klub iz svoje zemlje River Plate, Gremio je do završnice stigao izbacivši ekvadorsku Barcelonu.

Nakon što je prvi susret River Plate i Lanusa završio 2-2,  u uzvratnoj utakmici River je poveo sa 2-0 golovima Scocca (17-11m) i Montiela (22), no Lanus je do preokreta poveo Sand (45, 46) golovima na kraju prvog i početku drugog poluvremena. U posljednjih pola sata Lanus je postigao dva gola preko Acoste (61) i  Silve (68-11m).

Za Lanus će ovo biti prvi nastup u finalu Cope Libertadores u povijesti. Oni su do sada osvajali Copa CONMEBOL 1996. i Copa Sudamericanu 2013. godine, a ovime su postali deveti argentinski klub koji je izborio finale najjačeg južnoameričkog nogometnog klupskog natjecanja.

Gremio se u finale plasirao iako je u uzvratu na svom terenu izgubio od Barcelone sa 0-1 golom Alveza (33), no prva utakmica u Guayaquilu završila je pobjedom brazilskog sastava od 3-0 koji se tako s ukupnih 3-1 plasirao u finale.

Za Gremio će ovo biti peti nastup u finalu Cope Libertadores, dosada su dva puta bili prvaci, 1983. i 1995. godine, a dva su puta gubili u finalu (1984. i 2007.).

Prva finalna utakmica igrat će se 22. studenoga u Porto Alegreu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Lanusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije