Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna

Grci slave: Bilić je naš spas, kao injekcija MMF-a

\'07.09.2010.,Maksimirska 128, Zagreb - stadion u Maksimiru. Kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine koje ce se odrzati u Poljskoj i Ukrajini. Hrvatska - Grcka. Luka Modr
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.09.2010.
u 07:56

Slaven je kao igrač bio hrabro srce, a kao trener je - zec. Boji se napasti svakoga jačega suparnika, čak i kod kuće.

Splićani mora da su sišli s uma kad prizivaju povratak hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud.

Kada će shvatiti da nisu ničime zakinuti, nego blagoslovljeni što ne moraju gledati ovu agoniju, sumrak reprezentacije čiji je teren u Maksimiru nekada bio neosvojiva tvrđava, a danas je najpoželjnija europska destinacija. Osladili se Rusi, Englezi, Ukrajinci, Grci, sve u eri najneuspješnijega izbornika u Hrvata.

Na žalost, s Bilićem nam je opet krenulo kao u prošlom ciklusu, kada se krah nazirao već u rujnu. I tko kaže da neće završiti kao u ciklusu za SP u JAR-u, kada izbornik nastavlja seriju strašnih gafova zbog kojih smo i prizivali njegov odlazak?

Kada će Vlatko Marković shvatiti da mu onaj koji mu je Bilića nametnuo i za drugi mandat radi najveću štetu, da je ovaj izbornik odavno pročitana knjiga, da ga je još 2008. godine stala karta i da više nije pozitivna sila u univerzumu? Dok Vlatko sve to shvati, ode nama i EP!

Analiza Bilićevih najvažnijih utakmica ne otkriva samo da je on nepogrešivo ukrivo gađao sa svakom koncepcijom kojom je htio iznenaditi suparnika, od Engleske u Zagrebu (Pranjić), Ukrajine u Maksimiru (Jurić), Engleske na Wembleyu (Pokrivač), do Grčke u Zagrebu (opet Pranjić), nego i nešto što Slavenu-igraču nikada ne bismo prišili: strah od svakoga imalo jačega suparnika.

U što se pretvorio neustrašivi frajer koji je nekada išao glavom na kopačku i tako osvojio Engleze, a za Hrvatsku na SP-u igrao s polomljenim kukom? Kao igrač bio je hrabro srce, a kao trener - zec.

Kako vodi reprezentaciju, izgleda da se Slaven Bilić uoči svake jače utakmice hrabri čuvenom Twainovom rečenicom: "Postoji nekoliko dobrih načina kako ćemo se obraniti od iskušenja, ali najsigurniji je kukavičluk."

Sto puta smo evocirali kako je trtario u Harkivu protiv Ukrajinaca, a sada je sve ponovio protiv kilavih Grka. Tu igru "platit će mi onaj tko prvi napadne" Bilić naziva strpljenjem, i mi tako strpljivi odosmo do nula-nula, na užas golemoga auditorija, koji je strpljenje s Bilićevim akrobacijama već izgubio.

Nakon Pranjića na desnome boku, tko zna što sprema za Tel Aviv: Strinića u špici, Olića na lijevom beku?

Poražavajuće je da Hrvatska izgleda tako nemoćno u utakmici za koju se stožer priprema još od veljače, nakon opsežnih skautiranja po Africi, Srbiji i Grčkoj. Zar snimatelji nisu vidjeli da nam ti Grci nisu ni do koljena i da bi ih otpuhnula imalo jača ofenziva, kao što su ih na SP-u otpuhnuli Korejci i Argentinci, a malo je nedostajalo i Gruzijcima?

Umjesto toga, mi smo bili strpljivi. Kao po grčkoj narudžbi. Neka se i oni malo vesele u ovo krizno doba. Eno ih u Ateni slave Bilića, k'o nedavno MMF...

Ključne riječi

Komentara 48

C1
cip@13
17:20 09.09.2010.

Ovaj Dasovic pise gluposti

QQ
qqq
09:49 09.09.2010.

evo komentar, nekog ko se malo bolje od ovog novinarčića razumije u nogomet http://www.jutarnji.hr/ivic-i-baric--zasto-matesa-i-vrdoljak-dolaze-na-stadion-/884761/

OB
-obrisani-
11:42 09.09.2010.

Napokon jedan dobar tekst! Grci moraju u Ateni Slavenu Biliću spomenik dići ako se kvalificiraju na EP. Da Hrvatsku vodi pravi izbornik,oni bi se vratili pune mreže i već sada bi izgubili skoro sve šanse za Euro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije