Naslovnica Sport Nogomet

Gović: Pokazat ćemo da smo gazde kod kuće

07. prosinca 2008. u 13:48 4 prikaza

Jedan od najbitnijih igrača Šibenika svakako je i veznjak Dražen Gović. Dirigira igrom močadi, zna razigravati suigrače, često se pridodaje napadu i asistira Zecu i Rodiću, a i sam zna zatresti mrežu. Ove je sezone postigao tri pogotka.

– Bilo bi ih i više da nisam bio kažnjen crvenim kartonom. Imamo sjajne napadače, koji su jako pokretni i brzi, pa nije teško s njima igrati. A kako protivnička obrana mora jako paziti na njih, pruži se prigoda i za nas iz drugog plana, samo je treba iskoristiti – priča Gović.

Iako mu je 27 godina, jedan je od iskusnijih u vezi Šibenčana, uz njega mlađim igračima poput Alispahića i Ademija, lakše igrati.

– Prirodno je da stariji malo potegnu kad momčad zastane, preuzmu na sebe veću odgovornost. No naši su mladići zaista sjajni, jako nadareni i imaju veliku želju za radom, a na igralištu daju sve od sebe – hvali mlađe suigrače Dražen Gović.

A upravo je ta želja i borbenost ono na čemu ponajviše inzistira trener Šibenika Ivica Kalinić. Igrači su njegove zamisli prenijeli na teren i zato sjajno odradili prvi dio sezone.

– Kalinić radi sjajan posao. Mi ne možemo igrati previše lepršavo, više smo radnička i ratnička momčad. A kad zaigramo maksimalno angažirano, onda možemo, pokazali smo to ove sezone, dobiti svakoga – objašnjava Gović.

To vrijedi i za splitski Hajduk koji danas gostuje na Šubićevcu u pravom dalmatinskom derbiju.

– Ma Hajduk je jak, to je sasvim jasno, igraju jako dobro, u momčadi nemaju slabe karike. No mislim da smo mi ipak gazde na našem Šubićevcu. Uz podršku navijača, a bit će pun stadion sudeći po tome koliko me njih zvalo da im nabavim ulaznicu, dat ćemo sve od sebe i pokušati doći do slatke pobjede – obećaje Dražen Gović.INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas