Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Stjepan Meleš
PODVIG DOMAĆIH

VIDEO Gorica kreirala senzaciju i prvi put u povijesti porazila Dinamo! (2:1)

VIDEO Gorica kreirala senzaciju i prvi put u povijesti porazila Dinamo! (2:1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
21.10.2023. u 20:09

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.Dinamo je poveo golom Arijana Ademija (63), ali Gorica je okrenula preko Nikole Vujnovića (70) i Ante Mateja Jurića (90+2). Pogotke možete pogledati OVDJE

Prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet, Dinamo je imao 67 posto posjeda lopte, ali uspio je stvoriti tek jednu izglednu priliku u 8. minuti kada je udarac Ljubičića lijepo obranio Banić. S druge strane, Gorica je bez problema održavala balans o čemu govori i samo jedan prekršaj domaćih igrača u prvih 45 minuta, dok je jedinu priliku stvorila u 24. minuti kada je Blummel iz izgledne prilike slabo šutirao pa je Nevistić uhvatio loptu.

GALERIJA Gorica napravila podvig i šokirala Dinamo (2:1)

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL
1/9

Nastavak je bio daleko zanimljiviji, a dobrim udarcem odmah po polasku s centra najavio ga je Špikić, ali Banić je opet bio na mjestu. Uslijdila je kanonada igrača Dinama koji su u razdoblju od 57. do 60. minute tri puta opasno zaprijetili. Prvo je prizemni udarac Bulata sa 16 metara zaustavio Banić, zatim je dva puta pucao Baturina, prvo je sq 16 metara bio malo neprecizan da bi njegov snažan udarac sa 25 metara atraktivno obranio Banić.

Ti pokušaji su, pokazalo se, bili uvertira u vodeći pogodak kojega je postigao kapetan Ademi. Bulat je odlično prošao po lijevoj strani, a onda povratnom loptom uposlio Ademija koji je uputio udarac sa 15 metara. Lopta je nakon udarca odskočila od trave i dobila neobranjivu parabolu kojom je preletjela Banića i odsjela u mreži.

VEZANI ČLANCI:

Gorica je poravnala sedam minuta kasnije, Munksgaard  je ubacio s desnog boka, Jurić je glavom spustio loptu na udarac netom ušlog Vujnovića koji je snažnim udarcem "probio" Nevistića.Dinamo je potom ponovno "strisnuo", ali nije stvorio niti jednu pravu priliku. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi je Gorica postigla pobjednički pogodak. Soldo je sjajno "podvalio" loptu za Jurića koji je pravodobno utrčao u kazneni prostor i onda još jednom svladao Nevistića.

Ovom pobjedom četvrta Gorica je stigla do 19 bodova, koliko ima i treći Dinamo koji je odigrao susret manje. Na čelu je Rijeka sa 22 boda, jedan manje ma drugi Hajduk.

Standings provided by Sofascore
 

Komentara 25

NI
niko63
20:25 21.10.2023.

Bravo Šimiću, Barišiću ... bravo Uprava, bravo Kustiću.

DU
Deleted user
20:33 21.10.2023.

Oba gola Gorice du bila teska za obraniti, ali Nevistic nije bio ni blizu.oni njegovi pokusaji su tragikomicni. Moze nesto obraniti ssmo ako ga lopta slucajno pogodi

MA
MarasG
20:06 21.10.2023.

Koliko su simic,biscan,barisic... u lisra trabt ce puuuno vide za oprati.U ovom momentu iskreno mi je zao Jakirovica.Ni mało kriv a slutim da ce platiti ceh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije